Sony: "Europese spelers behalen veel meer Platinum Trophies dan Amerikanen"

News
woensdag, 31 augustus 2022 om 12:30
playstation 5 trophiesf1602078516
Trophies zorgen ervoor dat spelers sneller geneigd zijn om alle uit een game te halen. Dan geldt helemaal voor Europese spelers, die gemiddeld veel meer Platinum Trophies behalen dan Amerikanen.
Al sinds de eerste verschijning van Achievements op de Xbox, wordt de competitieve geest bij spelers naar boven gehaald om alle uitdagingen te voltooien. Op de PlayStation consoles maakt Sony slim gebruik van het Trophy-systeem. Lukt het je namelijk om alle Trophies in een game te behalen, dan word je beloond met een Platinum Trophy.
Het is alleen wel duidelijk dat het sterk verschilt per regio hoeveel een speler gemotiveerd wordt om alle challenges te voltooien voor een game. Dat blijkt uit de cijfers die Sony heeft gedeeld tijdens de CEDC (Computer Entertainment Developers Conference) en op Twitter zijn gezet door Genki.

Weinig Platinum Trophies in de VS

Met de cijfers vergelijkt Sony de statistieken van Trophies tussen de Verenigde Staten, Azië, Europa en Japan. Spelers uit Japan hebben het hoogste gemiddelde aantal Trophies, met 17 procent. Europa volgt op plek twee met 7 procent, Azië heeft 5 procent en de VS bungelt onderaan met 1 procent.
Ook op het gebied van Platinum Trophies is de VS verreweg de laatste. In de meest gespeelde game van spelers haalt slechts 1 procent een platina trofee, terwijl dat in Europa maar liefst 12 procent is. Azië is net iets beter met 13 procent.
Eén aspect wat daar mee te maken kan hebben, is dat spelers uit de Verenigde Staten gemiddeld ook de meeste games per jaar spelen. In de VS komen er 10,7 games door de PlayStation heen in een jaar, terwijl er in Europa dat 9,6 zijn. In Japan zijn ze erg gehecht aan een paar games, want in het land worden gemiddeld maar 5,9 games gespeeld per jaar.

Populair Nieuws