PlayStation onderzocht wegens machtsmisbruik

News
woensdag, 31 mei 2023 om 11:30
playstation 5f1603819462
Onlangs werd beweerd dat Sony vier keer zoveel consoles verkoopt als Microsoft. Het is dan ook niet overdreven om te zeggen dat PlayStation in bepaalde opzichten dominant is. Nu wordt onderzocht of Sony geen misbruik maakt van die positie.
Veel waakhonden hebben zich de afgelopen tijd gebogen over de overname van Activision Blizzard door Microsoft, om vast te stellen of Microsoft zo geen te grote machtspositie zou krijgen. Maar dat wil niet zeggen dat concurrent Sony veilig is. De Roemeense marktwaakhond is een onderzoek begonnen naar de PlayStation-fabrikant.
De waakhond laat weten dat Sony zijn machtspositie mogelijk misbruikt door digitale PlayStation games alleen via de PlayStation Store te verkopen (via GamesRadar). Digitale codes voor games op andere platforms, zoals PC, Xbox en Nintendo-consoles, zijn vaak ook via derde partijen verkrijgbaar. Voor PlayStation games is dat niet het geval.
Een gevolg daarvan is dat gamers op PlayStation duurder uit zijn, omdat ze volledig van Sony afhankelijk zijn voor de prijs van digitale games. Daar zou bij komen dat Roemeense studio’s mogelijk ontmoedigd worden om games te maken voor PlayStation. Sony’s Europese hoofdkwartier is al onderzocht om bewijs te verzamelen.

Sony verwacht groot succes voor PS5

Wat de gevolgen zijn van dit onderzoek zal nog moeten blijken, maar het valt niet te ontkennen dat Sony altijd groot succes heeft gehad met de PlayStation. Ook van de PS5 verwacht het bedrijf een hoop. PlayStation-baas Jim Ryan is ervan overtuigd dat de console zo’n 108 miljoen keer over de toonbank gaat.

Populair Nieuws