Metal Gear Solid 3 remake blijft oude stemmen gebruiken

News
woensdag, 31 mei 2023 om 12:00
metal gear solid 3 remakef1685000219
Het geliefde Metal Gear Solid 3 komt binnenkort weer terug in de vorm van Metal Gear Solid Delta: Snake Eater. Volgens Konami zal de remake eer doen aan het origineel, door onder andere de oude stemmen te gebruiken.
Met een remake is het altijd de vraag in hoeverre het origineel wordt aangepast. Zo is de Final Fantasy VII Remake helemaal op de schop gegaan ten opzichte van het origineel, met compleet nieuwe gameplay en een uitgebreider verhaal. Ook de recente Resident Evil 4 Remake heeft flink wat veranderingen gekregen, inclusief nieuwe ingesproken stemmen.
Dat laatste zal in ieder geval niet gebeuren met Metal Gear Solid Delta: Snake Eater. Eerst bestonden er nog twijfels over wat ‘the original voice characters’ betekende, maar Tommy Williams, Head of Communications bij Konami, heeft nu officieel bevestigd dat de remake de oude stemmen blijft gebruiken. Dat meldt The Verge.
Die bevestiging ligt in lijn met de filosofie die Konami hanteert voor de remake. Volgens de uitgever is het icoon in de naam bewust ‘Delta’ en niet ‘Triangle’. Delta zou namelijk staan voor ‘verandering zonder het aanpassen van de structuur’. De remake zal waarschijnlijk dus zeer trouw zijn aan het origineel, inclusief de oude stemmen.

Remake eindelijk officieel onthuld

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater werd tijdens de PlayStation Showcase vorige week eindelijk uit de doeken gedaan. Die aankondiging was alleen niet een enorme verrassing. Er gingen namelijk al langer geruchten dat Konami werkt aan een remake van de geliefde game. Wat wel een verrassing is, is dat Snake Eater naast de PlayStation 5 en PC ook naar de Xbox Series X/S komt!