Nu ook te weinig Xbox controller voorraad

News
woensdag, 22 juni 2022 om 10:00
xbox series x controllersf1600759683
Dat er flinke tekorten waren aan consoles hebben we allemaal wel door gehad, maar een probleem dat nu zijn kop op steekt is een tekort aan Xbox controllers. Xbox laat weten aan VGC dat er inderdaad grote tekorten zijn.
Er wordt al een aantal dagen bericht over het feit dat er een controller tekort zou zijn. Dat is nu dan ook bevestigd door Xbox zelf. Het gaat vooral om de Europese regio waar de tekorten plaats vinden, hieronder vallen Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
De tekorten hier zijn duidelijk te zien in een prijsstijging weergegeven in een forumpost op Resetera. In Amerika zijn draadloze controllers nog wel voorradig.
Vele winkels kampen dus met een lage voorraad of zelfs geen voorradige controllers. Ook online verkopers zitten vaak zonder. Hierdoor zie je soms controllers in de verkoop voor een absurde prijs zoals je kan lezen in de forumpost.

Xbox reageert op Xbox controller tekorten

Precies waar het tekort wegkomt legt Xbox uit aan VGC. Xbox: "We weten dat het op het moment lastig is een draadloze controller te vinden. Dat komt door voorraad- en leveringsproblemen. We zijn op het moment bezig om zo snel mogelijk voor een oplossing te zorgen voor onze klanten en partners."

Wat te doen als je wel direct een Xbox controller nodig bent

Als je nu wel per direct een controller nodig bent kan je altijd nog gaan voor een controller van het Xbox Design Lab. Op die website kan je namelijk je eigen controller ontwerpen. Deze website is een officieel onderdeel van Xbox en de website geeft aan dat je nog steeds binnen 28 dagen je controller zou moeten ontvangen.