PlayStation Plus Collection verliest één van haar beste games

News
donderdag, 31 maart 2022 om 11:00
ps plus collection como descargarf1605613749
De PlayStation Plus Collection wordt een stukje kleiner. Zo is duidelijk geworden via een blogpost van PlayStation Blog. Waar de PlayStation Plus games van april 2022 uit de doeken werden gedaan, wordt ook direct aangekondigd dat één van de beste games uit de PlayStation Plus Collection eruit wordt gehaald. Het betreft Persona 5.
Fans hoeven gelukkig nog niet te treuren, maar het is officieel. De PlayStation Plus Collection wordt uitgedund, want Persona 5 gaat de collectie verlaten. Op 11 mei 2022 wordt de game uit de PS Plus Collection gehaald.
Voor die tijd worden fans aangespoord om de game toe te voegen aan hun bibliotheek. Wie dat doet, kan de game namelijk nog gewoon spelen zodra de game uit de collectie wordt gehaald. De enige voorwaarde is natuurlijk wel dat gebruikers PlayStation Plus-lid blijven.
Persona 5 stamt uit 2017 en viert dit jaar haar vijfde verjaardag. Toch is de game nog steeds zeer geliefd en heeft de game in 2020 een vernieuwde versie gekregen, genaamd Persona 5 Royal. Door deze verbeterde versie van de game kwam de originele Persona 5 in onze ranking van de beste PlayStation Plus Collection games niet bepaald hoog te staan.
nieuwe persona 5 trailer verschenen op youtube 104659 3f1648712817

PlayStation Plus Collection uitgedund terwijl vernieuwd PS Plus loert

Waarom Persona 5 uit de PlayStation Plus Collection wordt gehaald is niet helemaal duidelijk. Mogelijk is de afspraak tussen Sony en Atlus, uitgever van Persona 5, simpelweg verlopen vanaf 11 mei (precies anderhalf jaar na de introductie van de PS Plus Collection). Opvallend is wel dat het nieuws twee dagen na de aankondiging van het vernieuwde PlayStation Plus komt.
De vernieuwde versie van de service wordt een combinatie van het al bestaande PlayStation Plus en PlayStation Now. Doormiddel van drie plannen kunnen gebruikers kiezen welke versie van PlayStation Plus ze willen. Het duurste plan geeft je toegang tot een scala van oudere games van de PlayStation 1 tot en met de PlayStation 4.