Max Verstappen gaat plek reserveren voor simracers in eigen raceteam

News
vrijdag, 25 augustus 2023 om 12:30
max verstappen podium gp canada 2023f1687331803
Max Verstappen maakt er geen geheim van dat hij meer simracers een kans wil geven in de echte autosport. De wereldkampioen gaat daarom een plekje reserveren voor simracers in zijn eigen team.
Momenteel is Max Verstappen druk bezig. Niet alleen racet hij veel weekenden in een Formule 1-auto, maar is hij daarnaast een fervent simracer en is hij bezig om zijn eigen raceteam op te richten.
Het plan is om een GT3-team op te richten en voor dat team heeft Verstappen al een speciaal plan. Eén plek wordt namelijk gereserveerd voor een simracer, om meer mensen een kans te bieden in de dure wereld van de motorsport. Dat laat de Nederlander weten tegenover De Telegraaf.

“Ik wil niet hardop roepen dat het mogelijk is om als simracer uiteindelijk de Formule 1 te halen. Ook sommige coureurs die heel succesvol in het karten zijn geweest, hebben die kans immers nooit gehad. Ik wil in de nabije toekomst een eigen GT3-team opbouwen. Als we dan één auto zeker reserveren voor een simracer, is dat al een heel mooie mogelijkheid voor jongens uit die wereld om door te groeien naar de echte auto.”

Hoge kosten van de autosport

Verstappen is zich ervan bewust hoe duur de motorsport is, zelfs al op jonge leeftijd. Alle coureurs in de Formule 1 zijn namelijk begonnen in het karten, maar dat is voor veel gezinnen al onbetaalbaar. In de hogere regionen lopen de kosten nog veel verder op.
Simracen is wat dat betreft een stuk toegankelijk, zo stelt Verstappen. Volgens de Nederlander kan je zelfs beginnen op je smartphone en later een racestuurtje kopen in de winkel als opstap naar een serieuzere setup.

Populair Nieuws