PS5 nu tijdelijk met veel korting te scoren!

News
maandag, 28 augustus 2023 om 15:00
playstation 5 thumbf1624433855
Eerder dit jaar werd de PlayStation 5 met veel korting verkocht in meerdere webshops. Nu komt er opnieuw een PS5 prijsdaling aan in Europa.

Update - PS5 ook met korting in Nederland

Goed nieuws voor Nederlanders die nog een PlayStation 5 willen kopen. De tijdelijke prijsverlaging geldt namelijk ook in ons land. Mogelijk kan je 75 euro besparen op de console van Sony!
Origineel bericht:
Lange tijd is de PlayStation 5 erg gewild geweest, maar tegelijkertijd bijna niet verkrijgbaar. Daar is begin dit jaar gelukkig verandering in gekomen, want webshops en winkels hebben nu een pakhuis vol met PS5 consoles klaar liggen. En in juli werd de PlayStation 5 bovendien verkocht met veel korting.
Zo’n prijsverlaging komt nu opnieuw naar Europa toe. Vanaf 25 augustus tot en met 7 september gaat de prijs namelijk omlaag met maar liefst 100 euro in de PlayStation Direct Store en andere winkels. Dat blijkt uit promotiemateriaal, zo meldt VGC.
Het is alleen nog onduidelijk of de prijsverlaging ook naar Nederland komt. Momenteel is de actie enkel aangekondigd voor Spanje en Portugal, maar de eerdere actie gold voor vrijwel heel Europa.

Waarom komt er weer een prijsverlaging?

Dat er zo snel weer een nieuwe actie komt voor de PlayStation 5 is vrij opvallend. Bijna de hele maand juli was het namelijk mogelijk om de console met korting te scoren. Er gaan dan ook speculaties dat Sony de huidige voorraad van de PS5 snel wil kwijtraken, voor de lancering van een nieuwe versie met een verwijderbare disc drive later dit jaar.
Ook Microsoft verwacht dat Sony komt met een nieuwe PlayStation 5 ergens dit jaar. Dat blijkt uit documenten die zijn gepubliceerd in de rechtszaak tussen Microsoft en de FTC.
Dit bericht is bijgewerkt op 25 augustus 2023.