CD Projekt RED gaat voor The Witcher 4 niet crunchen

News
dinsdag, 22 maart 2022 om 10:00
the witcher 4 teaserf1647936992
Een gloednieuwe Witcher-game is in de maak bij CD Projekt RED. Zo werd eerder deze week bekendgemaakt door de studio. Regisseur Jason Slama belooft nu ook direct dat CD Projekt RED niet gaat crunchen voor The Witcher 4.
Slama maakt via Twitter bekend dat hij de regisseur wordt voor de nieuwe Witcher-game. In zijn aankondiging belooft hij met een reactie op een cynische fan ook direct dat er geen sprake van crunch zal zijn. Slama is bekend in de rol van Game Director, al is dit de eerste keer dat hij voor een grotere game de rol vervuld. Slama werd in 2018 namelijk Game Director van Gwent en was daarvoor een programmeur voor verschillende games van CD Projekt RED, waaronder Gwent en The Witcher 3 Wild Hunt.
De vraag is terecht, want CD Projekt RED kreeg het flink te verduren met de release van Cyberpunk 2077. De game kwam in verschrikkelijke staat uit en was na een jaar pas goed speelbaar. Volgens verschillende rapporten zou de game ook nog eens lange periodes van crunch hebben gekend waardoor werknemers langdurig veel (betaalde) overuren moesten maken.
In 2021 kwam de Poolse studio vervolgens met een strategie update voor het bedrijf om stress voor werknemers te verminderen en om burn-out te voorkomen. CD Projekt RED belooft zich nu in te zetten om werknemers alles te geven zodat werknemers zich goed kunnen focussen op werk met een positieve mindset.
the witcher 3 switch 1f1572511129

Nieuwe The Witcher heet (nog) niet The Witcher 4

Officieel heeft de nieuwe The Witcher-game nog geen naam. Op Twitter werd stelling ontkent door Radek Grabowski, Global PR Director bij CD Projekt RED, dat de nieuwe game The Witcher 4 heet. De game wordt simpelweg de start van een nieuwe saga in The Witcher-reeks.
Veel is dan ook nog onduidelijk over de nieuwe game. Het enige wat bekend is gemaakt, is dat de game op Unreal Engine 5 gaat draaien en dat er een strategische samenwerking is tussen CD Projekt RED en Epic Games. Hoe dat zich precies gaat uiten, is ook nog onbekend.
De nieuwe Witcher-game heeft nog geen releasedatum. Ook zijn de platformen waarop de game moet verschijnen nog niet bekendgemaakt.