PlayStation Mobile verliest nog een belangrijke topman

News
dinsdag, 04 juli 2023 om 17:30
Een paar weken geleden vertrok de baas bij PlayStation Mobile. Nu is de nieuwe divisie nog eens een belangrijke topman kwijtgeraakt.
De gamingmarkt blijft constant veranderen en de laatste jaren is mobile een enorm belangrijk onderdeel geworden. Niet iedereen heeft namelijk een console of krachtige gaming PC in huis staan, maar een groot gedeelte van de wereldbevolking heeft wel een smartphone in zijn of haar broekzak zitten.
Daarom heeft Sony twee jaar geleden de PlayStation Mobile-divisie opgericht. Deze tak van Sony Interactive Entertainment moet zich bezighouden met het ontwikkelen van mobile games. Degene die verantwoordelijk was voor het opzetten van de divisie, voormalig Apple-topman Nicola Sebastiani, is alleen in juni vertrokken bij Sony.

Volgende aderlating voor PlayStation Mobile

Eén van de belangrijkste stappen die de topman heeft gedaan is het overnemen van Savage Game Studios, een studio vol met ervaren ontwikkelaars van mobile games. Savage moet dan ook belangrijke mobile games ontwikkelen voor PlayStation Mobile. Maar MobileGamer.biz meldt nu dat directeur Michail Katkoff de studio heeft verlaten.

“Ik geloof dat ik mijn taak heb gedaan om het bedrijf van nul naar één te brengen. Nu is het aan Nadjim (Adjir) en Mike (McManus) om het van één naar honderd te brengen.”

Nadjim Adjir is de game director bij Savage Game Studios en Mike McManus het hoofd van technologie. Zij zullen de studio gaan leiden. Olivier Courtemarche en Kris Davis zullen hands-on de leiding voeren over het ontwikkelen van de PlayStation games voor mobiele platformen.