Barbie-regisseur brengt bekende fantasy-reeks naar Netflix

News
dinsdag, 04 juli 2023 om 16:30
Later deze maand brengt Greta Gerwig Barbie tot leven op het witte doek. De regisseur gaat daarna voor Netflix alleen met een heel ander project aan de slag, namelijk een bekende fantasy-reeks.
Je zou niet snel denken aan een grote Hollywood-film als je moet denken aan Barbie. Maar het project met Margot Robbie in de hoofdrol komt binnenkort naar de bioscoop toe en regisseur Greta Gerwig lijkt er een speciaal project van te hebben gemaakt.
Met het project heeft Gerwig niet alleen de aandacht getrokken van het publiek, maar ook van producenten. Volgens The New Yorker heeft Netflix namelijk de regisseur ingehuurd om twee films voor de streamingdienst te maken. Het gaat daarbij niet om een speelgoedpop, maar om twee films die gebaseerd zijn op The Chronicles of Narnia.
Netflix zou al langer plannen hebben om de boeken van C.S. Lewis tot leven te brengen. In 2018 heeft de streamingdienst een deal met de CS. Lewis Company aangekondigd om een universum van films en series te maken.

Succesvolle filmtrilogie

Het is niet de eerste keer dat de boeken van The Chronicles of Narnia zijn verfilmd. In 2005 verscheen The Lion, The Witch and The Wardrobe, de verfilming van het eerste boek. De film was zo populair dat er nog eens twee sequels verschenen in de vorm van Prince Caspian in 2008 en The Voyage of the Dawn Treader in 2010. In totaal hebben de films meer dan 1,5 miljard dollar in het laatje gebracht.

Populair Nieuws