'PlayStation krijgt nog drie Call of Duty games'

News
woensdag, 26 januari 2022 om 10:00
playstation 5 call of dutyf1642522199
Phil Spencer heeft gezegd dat hij Call of Duty op de PlayStation wil houden. Maar volgens Bloomberg zullen er nog maar drie games uit de franchise verschijnen op de PS4 en PS5.
Sinds de overname van Activision Blizzard door Microsoft zijn er veel vragen over de franchises van de uitgever. De belangrijkste voor veel gamers is natuurlijk Call of Duty. Zal de bekende shooterreeks in de nabije toekomst een Xbox-exclusive worden?
Volgens Phil Spencer is dat niet de intentie, maar ingewijden zeggen tegen Bloomberg dat er nog maar drie Call of Duty games op de PlayStation consoles zullen verschijnen. Daarna houden de contracten tussen Activision Blizzard en Sony namelijk op.
In zijn verklaring dat het de intentie was op de Call of Duty games multi-platform te houden, heeft Phil Spencer dan ook gezegd dat hij ‘alle bestaande overeenkomsten’ zal eren. Maar wanneer die overeenkomsten ophouden, dan is Microsoft vrij om Call of Duty een Xbox-exclusive te maken.

Kan Call of Duty een Xbox-exclusive worden?

Het is alleen nog wel de vraag of dat qua kosten voor Microsoft het beste uitkomt. Met de franchise alleen op de Xbox consoles en PC is het voor veel gamers een goede reden om een Xbox aan te schaffen. Anderzijds zijn veel PlayStation-gamers verantwoordelijk voor de enorme bedragen die de Call of Duty-franchise elk jaar binnen haalt. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van de PlayStation Store.
Microsoft moet daarnaast het overnamebedrag van 69 miljard dollar terug zien te verdienen. Met het huidige plan van de techgigant zullen alle games van Activision Blizzard waarschijnlijk direct op de Xbox Game Pass verschijnen. Met momenteel meer dan 25 miljoen abonnees verdient de uitgever daar veel op, maar niet genoeg om de kosten van al die games te dekken. Het zal voorlopig dan ook nog even onduidelijk zijn wat de toekomst is van de Call of Duty-franchise op de PlayStation consoles.