PlayStation gaat toch niet eerlijk gekochte content verwijderen

News
vrijdag, 22 december 2023 om 11:00
pexels kerde severin 5961216f1631282702
Goed nieuws voor veel PlayStation-eigenaren. Er is namelijk besloten om toch niet eerlijk gekochte content te verwijderen.
Eerder deze maand kregen verschillende PlayStation-eigenaren een opvallende mail. Daarin stond dat er content uit hun bibliotheek zou gaan verdwijnen, zelfs als de content eerlijk gekocht was door de eigenaar. Het ging om content van Discovery, dat helemaal van het platform gaat verdwijnen.
De beslissing kwam PlayStation op veel kritiek te staan en er laaide bovendien weer een discussie op over het ‘eigenaarschap’ van digitale content. Alle kritiek is duidelijk aangekomen bij PlayStation. Het bedrijf heeft namelijk besloten om de gekochte content van Discovery toch niet te verwijderen. Dat is aangekondigd in een bijgewerkte verklaring.
De reden waarom de content er nu toch wel op kan blijven staan is door nieuwe afspraken omtrent de licenties.

“Vanwege bijgewerkte licentieovereenkomsten zal de verwijdering van de Discovery-content, die gepland stond voor 31 december 2023, niet meer plaatsvinden. We waarderen jullie voortdurende steun en feedback.”

Nieuwe overeenkomst na fusie

Eerder had PlayStation geen officiële reden gegeven waarom de content verwijderd werd. De logische verklaring leek alleen wel dat de overeenkomst tussen Sony en Discovery niet meer van kracht was, omdat het mediabedrijf is gefuseerd met Warner Bros.
Volgens GamesIndustry.biz kan de content nu blijven staan, omdat er een deal is gesloten met Warner Bros. Discovery. Eigenaren zouden de films en series nu in ieder geval ‘voor de komende 30 maanden’ zonder zorgen kunnen bekijken.