Dune 3 betekent opvallende terugkeer van geliefd personage

News
vrijdag, 22 december 2023 om 10:30
rsz dune st 5 jpg sd high copyright c 2020 warner bros entertainment inc all rights reserved photo credit courtesy of warner bros pictures and legendary picturesf1700149552
In de aanloop van de release van de tweede Dune film heeft acteur Timothée Chalamet, mogelijk per ongeluk, veel weggegeven over welke personages er zouden kunnen terugkeren in een derde film. Dit zei hij in gesprek met MTV, pratend over onder andere Wonka en Dune 2.
Let op: dit bericht bevat spoilers over Dune!
Ondanks dat de derde film nog niet officieel aangekondigd is komt het, door het veelal spreken van de regisseur Denis Villeneuve over een trilogie, het vrij aannemelijk dat deze er wel zou kunnen komen. Ook door het enorm financiële succes is deze film eigenlijk zo goed als zeker.
Pratend over deze mogelijke derde Dune film begon hij te spreken over collega acteur Jason Momoa zijn rol in de film franchise. "Maar Momoa komt terug. Niet in deze, maar in Messiah. Het is raar omdat ze zo geheimzinnig doen over het script en de trailer, maar de boeken bestaan ​​al 70 jaar”, concludeerde de acteur.
Jason Momoa speelde in de eerste Dune de rol van Duncan Idaho, een charismatische zwaardvechter die aan zijn einde kwam in deze film toen hij het personage van Chalamet (Paul Atreides) verdedigde.

Terug uit de dood

Redenatie dat deze terugkeer mogelijk zou kunnen zijn is omdat in de Dune boeken de dood niet altijd het einde betekent van een personage. In het vervolgboek Dune Messiah wordt een kloon van Duncan, genaamd Hayt, gemaakt om als huurmoordenaar op te treden. Hij heet Hayt en mist dan wel de herinneringen van Duncan, zijn fysieke skills bezit hij wel.
Dit betekent dat als Villeneuve Dune 3 mag maken en zich aan de plot houdt, het logisch zou zijn als Jason Momoa terugkomt in de rol nadat hij de tweede film heeft uitgezeten.