Ook deze PlayStation exclusive komt mogelijk op PC

News
maandag, 28 november 2022 om 10:30
gran turismo 7 headerf1647000372
Het gebeurt de laatste jaren steeds vaker dat PlayStation exclusives niet meer zo exclusief zijn. Op de console van de concurrent hoef je ze nog altijd niet te verwachten, maar PC spelers zien steeds vaker ports van grote first party PlayStation games. Mogelijk zal ook Gran Turismo 7 zich bij dat rijtje voegen.
Bij het wereldkampioenschap Gran Turismo is GTPlanet in gesprek geweest met Kazunori Yamauchi, de bedenker van Gran Turismo en studiobaas van Polyphony Digital. De site vroeg Yamauchi of hij openstond voor een PC-versie van Gran Turismo 7. Yamauchi heeft er wat bedenkingen bij, maar is zeker niet tegen.
De bedenkingen van Yamauchi liggen vooral op technisch vlak. Hij noemt Gran Turismo 7 een zeer verfijnde titel, die op lang niet alle platforms native 4K en 60fps zou kunnen bieden. Polyphony Digital garandeert consistente prestaties op dit moment door te beperken op welke platformen de game uitkomt.

Komt Gran Turismo 7 naar PC?

Maar Yamauchi is zeker niet tegen een PC port van Gran Turismo 7. Ondanks zijn bedenkingen over de technische kant, zegt hij dat de ontwikkelaar onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Wellicht zijn PC-gamers straks dus weer een PlayStation game rijker.
Momenteel kunnen PC-spelers al aan de gang met een aardig aantal PlayStation-toppers. Games als God of War (2018), Horizon Zero Dawn en beide Spider-Man games van Insomniac zijn beschikbaar via Steam. In de toekomst kunnen we ook titels als God of War Ragnarok en The Last of Us Part 1 verwachten, om nog maar te zwijgen van een herhaaldelijk gelekte PC-versie van Returnal.