F1TV compenseert abonnees voor cancellen Imola

News
zaterdag, 20 mei 2023 om 13:00
si202204240611 newsf1653639087
Het is noodweer in Noord Italië en eerder deze week was al duidelijk dat er op het circuit van Imola niet geraced zou kunnen worden. De organisatie besloot daarom al snel dat het hele GP weekeinde gecancelled zou worden. Gezien de al overvolle kalender is de kans bovendien klein dat deze race later in het seizoen alsnog verreden kan worden.
Daardoor hebben abonnees van de streamingdienst van Formule 1, F1TV Pro, dit weekeinde natuurlijk geen race om te volgen. Vergeleken met de situatie in Italië is dit bijzonder klein leed, maar toch heeft de organisatie van de F1 besloten abonnees te compenseren. Zij hebben via onderstaande mail alle abonnees op de hoogte gebracht van de compensatie.

F1 organisatie doet meer

De zeven dagen compensatie komt nogal onverwacht en eigenlijk had niemand daar rekening mee gehouden. Voor wie het abonnement net voor de eerste race van het seizoen heeft afgesloten betekent dit dat zij volgend jaar de eerste race van het nieuwe seizoen gratis kunnen kijken.
Overigens is dit niet het enige waar de F1 organisatie mee komt rond de situatie in Noord Italië. Zo hebben ze maar liefst 1 miljoen euro over te maken ter ondersteuning van Emilia-Romagna Region's Agency, die de lokale gemeenschap ondersteunt.
Daarnaast worden vandaag twee iconische races op Imola gestreamd via Youtube.
Kijk de streams van Imola hier op het Youtube kanaal van F1.
Ook diverse raceteams hebben inmiddels van zich laten horen, waarbij Team Readline, het esport racing team van Max Verstappen het meest in het oog springt. Zij zullen zondag een virtuele race houden.

Populair Nieuws