Embracer Group waarschuwt voor nóg meer ontslagen bij het bedrijf

News
donderdag, 15 februari 2024 om 16:30
tomb raiderf1671180677
In minder dan een jaar tijd zijn er 1387 ontslagen gevallen bij de Embracer Group. En de uitgever waarschuwt nu dat er nóg meer werknemers hun baan kunnen verliezen.
De laatste paar jaar maakte de Embracer Group furore door op een ware shopping spree te gaan als het aankomt op het overnemen van studio’s. Zo nam het onder andere Crystal Dynamics, Eidos Montreal en Square Enix Montreal - inclusief de rechten voor Tomb Raider, Deus Ex en Thief - over van Square Enix. Op een gegeven moment was de Embracer Group zelfs in gesprek met 150 ontwikkelaars voor een overname.
Maar het bedrijf dacht er waarschijnlijk niet na dat de overnames ook geld kosten. Sinds juni is de Embracer Group namelijk bezig met een gigantische organisatie, waarbij er meerdere studio’s zijn gesloten en veel ontslagen zijn gevallen. Zo is het eerder genoemde Square Enix Montreal gesloten, terwijl Eidos Montreal en Crystal Dynamics allebei medewerkers hebben moeten ontslaan.
Lars Wingefors, de CEO van de Embracer Group, heeft in een verklaring laten weten dat er 1387 mensen sinds de reorganisatie zijn ontslagen, wat neerkomt op ongeveer 8 procent van het totale personeelsbestand. Dat meldt IGN.

Nog meer ontslagen

Volgens de CEO is de Embracer Group bezig met het verkopen van onderdelen van het bedrijf, om de hoge kosten te verminderen. Maar voordat het zover is, kunnen er eerst nog meer ontslagen vallen.

“De inkrimpingen worden lokaal beheerd op het niveau van de operationele groepen, waarbij de nadruk ligt op het eerst informeren van de getroffen werknemers en vervolgens op het uitvoeren van de inkrimpingen met medeleven, respect en integriteit ten opzichte van de getroffen werknemers. Bepaalde bedrijven kunnen herstructureringen doorvoeren voordat een desinvestering wordt aangekondigd.”

Wingefors meldt dat er één duidelijke richtlijn is bij de Embracer Group. Het bedrijf zou namelijk ‘altijd de waarde voor de aandeelhouders willen maximaliseren in elke situatie’.