PlayStation bevestigt getroffen te zijn door hack

News
vrijdag, 06 oktober 2023 om 10:00
playstation 5f1603819462
Onlangs waren er berichten dat Sony gehackt was en dat de daders via ransomware data hadden gestolen. Sony laat nu weten inderdaad gehackt te zijn. Maar het gaat niet om hetzelfde incident. Al in mei is er data van PlayStation gestolen.
De data van ongeveer 6800 PlayStation-werknemers ligt op straat, zo bevestigt Sony Interactive Entertainment aan die medewerkers (via BleepingComputer). Dat komt niet door de hack waar onlangs veel over te doen was, maar door een eerder probleem met het platform MOVEit. Sony gebruikt dat om intern bestanden door te geven.
De makers van MOVEit meldden op 31 mei dat er een kwetsbaarheid in het systeem was gevonden, maar een dag eerder was die al gebruikt door een hackersgroep. Sony ontdekte het probleem een paar dagen later. Onderzoek van Sony en een externe expert wijst uit dat er geen andere systemen werden getroffen.
Sony heeft de medewerkers waarvan data is gestolen op de hoogte gebracht. Deze medewerkers krijgen ondersteuning van het bedrijf. Er wordt bijvoorbeeld hulp geboden als de identiteit van een medewerker gestolen blijkt te zijn.

Recente Sony hack wordt onderzocht

De recente hack lijkt tot dusver geen ernstige gevolgen te hebben. Kort nadat een hackersgroep beweerde te hebben ingebroken in alle Sony systemen begon Sony een onderzoek. Daarbij werd ontdekt dat er in één server onbekende activiteiten hadden plaatsgevonden, maar dat leek op dat moment geen gevolgen te hebben.