Newcastle United in extase na mega-stunt tegen PSG

News
vrijdag, 06 oktober 2023 om 10:30
Newcastle United heeft de sterren van PSG vernederd in de Champions League met een verbluffende overwinning van 4-1 op St. James' Park. Het was een dreun van jewelste voor de Franse topclub, die kansloos was tegen de Engelse tegenstander.
Het voorste kwartet van PSG, bestaande uit Kylian Mbappé, Gonçalo Ramos, Randal Kolo Muani en Ousmane Dembélé, kostte de club in totaal 380 miljoen euro, maar kon desondanks geen vuist maken in Engeland. Newcastle United nam na vijftig minuten een 3-0 voorsprong dankzij doelpunten van Miguel Almiron, Dan Burn en Sean Longstaff.
Hoewel Lucas Hernandez namens PSG nog de 3-1 scoorde, slaagde de Parijse ploeg er niet in om terug te komen. Fabian Schär bepaalde de eindstand op 4-1 met een geweldig doelpunt in blessuretijd. Deze overwinning plaatst Newcastle United na twee speelronden als verrassende koploper in poule F van de Champions League. In dezelfde groep eindigden het Borussia Dortmund van Donyell Malen en het AC Milan van Tijjani Reijnders (beiden in de basis) met een 0-0 gelijkspel.

Newcastle United in extase

Trainer Eddie Howe was trots op zijn team en zei: "Onze collectieve spirit en energie waren geweldig. We hebben de positieve dingen die we in de eerste helft deden gecreëerd door de agressieve druk en alles wat kenmerkend is voor ons als we goed spelen. In de tweede helft moesten we diep gaan en de zege proberen over de streep te trekken."
Dan Burn, verdediger van Newcastle, beschreef de overwinning als een droom en zei: "Het voelt als een droom en ik wacht totdat de zeepbel barst. Het is nog niet tot me doorgedrongen. Ik werd op mijn 25ste weggestuurd door Fulham, ben teruggekeerd en speel nu in de Champions League. Dat maakt me erg trots."
Sean Longstaff, die zes jaar jonger is dan Burn en de afgelopen jaren door Newcastle was uitgeleend aan Kilmernock en Blackpool, scoorde voor rust de 3-0 en deelde zijn gevoelens over de speciale avond: "Het was een geweldige avond. Ik denk dat we allemaal wisten dat het speciaal zou worden vanwege de sfeer, maar voor mij en 'Burny' was het behoorlijk surrealistisch om op een avond als vanavond te scoren."
Newcastle United is sinds 2021 eigendom van een Saoedisch consortium en eindigde afgelopen seizoen verrassend als vierde in de Premier League. Hierdoor speelt de Engelse club voor het eerst sinds het seizoen 2002/2003 in de groepsfase van de Champions League.

Populair Nieuws