Verstappen en Hamilton zijn het met elkaar eens over nieuw F1-team

News
vrijdag, 06 oktober 2023 om 9:30
lewis hamilton max verstappen gp spanje 2023f1685958075
Met de goedkeuring van de FIA is de toelating van Andretti Formula Racing in F1 een stapje dichterbij gekomen. Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn het opvallend genoeg met elkaar eens over het nieuwe F1-team.
Fans zien een nieuw Formule 1-team wel zitten. Twee nieuwe auto’s betekent ook immers weer twee nieuwe stoeltjes voor coureurs en natuurlijk extra kanshebbers voor punten. De bestaande Formule 1-teams zijn er alleen geen fan van. Zij willen de prijzenpot immers niet verdelen met een elfde team en de toelatingseisen vanuit de teams zullen dan waarschijnlijk ook erg hoog zijn voor Andretti Formula Racing.
Ondanks dat de teams tegen zijn, geldt dat niet voor twee coureurs. Lewis Hamilton en Max Verstappen hebben namelijk weer eens gemeenschappelijke grond gevonden en kijken uit naar de komst van een nieuw team, met name een team met de backing van Andretti. Dat laat Verstappen weten in gesprek met de media, waaronder GPblog.com.

“Alles wat ik tot nu heb gezien, laat zien dat ze een professioneel team zijn. Het zou dus leuk zijn, want het biedt meer kansen voor de coureurs. Ik kan me vanuit de F1-teams voorstellen dat ze het niet willen.”

Meer kansen voor coureurs

Hamilton voegt daar aan toe dat hij altijd heeft gevonden dat er te weinig auto’s staan op de F1-grid. Een nieuw team vindt hij dus ‘geweldig’. Hij snapt dat er mensen zijn die er niet blij mee zullen zijn, maar volgens Hamilton biedt het ook kansen voor nieuwe banen, twee extra stoeltjes en mogelijk ook een grotere kans op een vrouwelijke coureur.
Na de goedkeuring van de FIA moet Andretti Formula Racing eerst in gesprek met de FOM over de commerciële rechten voor de sport.

Populair Nieuws