PlayStation bevestigt eindelijk een State of Play

News
woensdag, 29 mei 2024 om 17:00
playstation 5 thumbf1624433855
Er gingen al weken veel geruchten over een nieuwe showcase van PlayStation. Die zou in mei worden gehouden, maar de aankondiging kwam steeds maar niet. Op de valreep is er dan toch nog iets vergelijkbaars aangekondigd voor PlayStation-fans.
Het seizoen voor gaming-showcases staat op het punt te beginnen. Er zijn data voor bijvoorbeeld Summer Game Fest en een showcase van Microsoft. Zelfs Nintendo heeft ruim van tevoren een Nintendo Direct aangekondigd. Maar in de hoek van PlayStation bleef het stil, tot nu.
Op Twitter bevestigt het bedrijf dat er deze week nog een presentatie wordt gehouden. Om precies te zijn is hij op donderdagavond 30 mei, om 23.59 Nederlandse tijd, dus praktisch om middernacht van donderdag op vrijdag. De uitzending zal iets meer dan 30 minuten duren. Je moet er dus voor opblijven als je hem live wil zien, maar als je wakker kan blijven tot het begin, is het einde niet extreem veel later.
Opvallend is trouwens dat het hier om een State of Play gaat. Veel geruchten beweerden dat het een Showcase zou zijn, zoals ook vorig jaar het geval was. Dat het een State of Play is geworden kan betekenen dat de aankondiging van een wat kleiner kaliber zullen zijn dan wat we vorig jaar rond deze tijd voorgesechoteld kregen.

Wat gaat Sony laten zien in de PS5 State of Play?

Sony noemt nog geen specifieke titels die in deze State of Play de revue gaan passeren. Wel wordt het aantal games genoemd: in totaal zullen er 14 games getoond worden voor PS5 en PSVR 2. Een deel van de games is afkomstig uit de stal van PlayStation zelf en komt dit jaar nog uit. Dat is positief nieuws, want het najaar zag er tot dusver wat karig uit.
Naar verluidt komt Sony dit najaar ook met een PS5 Pro. Een Showcase, zoals eerder verwacht werd, leek een logische plek om die aan te kondigen. Er is tot dusver niets gezegd dat doet vermoeden dat hij in deze State of Play aan bod komt. Maar we hoeven niet lang te wachten om het zeker te weten.

Populair Nieuws