Points of Interest: In de voetstappen lopen van Ryan Reynolds

Article
woensdag, 29 mei 2024 om 16:00
the hitmans bodyguard
Qua filmlocaties in Nederland is Amsterdam een populaire stad. Zo kan je ook in de voetstappen van Ryan Reynolds lopen. En dat project van de acteur heeft bovendien iets goeds gedaan voor de stad.
Het is niet zo vreemd dat Amsterdam een populaire locatie is om in ons land te filmen. De hoofdstad is immers wereldberoemd. Sterker nog, het is voor veel mensen het enige plekje dat ze kennen in Nederland. En dan heeft Amsterdam ook nog eens iconische karakteristieken die populair zijn bij filmmakers, zoals de grachten.
Dat geldt ook voor The Hitman’s Bodyguard uit 2017. De actiefilm heeft een flinke cast, met niet alleen Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson in de hoofdrollen, maar ook Salma Hayek en Gary Oldman in grote rollen. En natuurlijk is een film die zich afspeelt in Nederland niet compleet zonder Nederlandse acteurs, waardoor er ook rollen zijn voor Barry Atsma, Tine Joustra en Noortje Herlaar.
Als je de locaties uit de film wil bezoeken, dan is dat niet moeilijk. The Hitman’s Bodyguard is namelijk geschoten in hartje Amsterdam. Zo komen Reynolds en Jackson voorbij het herkenbare Rijksmuseum, maar ook de Nieuw Achtergracht, de Lijnbaansgracht en de Plantage Kerklaan.

Goede opnames voor Amsterdam

Om alle scènes goed te schieten in de stad, is het normaal wel vervelend voor de omwonenden. Hele straten moeten namelijk worden afgezet en dat is niet zo fijn als die straat precies op jouw route ligt naar je bestemming toe.
Maar de opnames van The Hitman’s Bodyguard waren in tegenstelling tot andere opnames juist goed nieuws voor omwonenden en de stad zelf. En dat kwam allemaal door de meest befaamde scène in de film.
In Amsterdam is namelijk een spannende achtervolging opgenomen over de grachten. Daarbij moesten de nodige stunts uitgevoerd worden, maar dat was niet echt mogelijk met de staat van de grachten. Er lagen namelijk teveel fietsen in om veilig te kunnen landen in het water. Daarom zijn bergen aan verroeste fietsen uit de grachten verwijderd. Misschien is het wel een goed idee om nog meer grote achtervolgingsscènes op te nemen in de grachten van Amsterdam…