PlayStation besluit toch om controversiële Helldivers 2 update niet door te voeren

News
maandag, 06 mei 2024 om 10:00
helldivers 2f1707487642
Fans van Helldivers 2 kunnen opgelucht ademhalen. PlayStation heeft namelijk besloten om de update voor een PSN-verplichting toch niet door te voeren.
Lange tijd is Helldivers 2 een publiekslieveling geweest. Daar kwam vrijdag alleen verandering in. Ontwikkelaar Arrowhead Studios kondigde namelijk een update aan, waarin de game op PC gelinkt zou worden aan je PSN-account. Een probleem: in veel landen is het niet mogelijk om een PSN-account aan te maken, waardoor het onmogelijk werd voor die spelers om vervolgens nog Helldivers 2 te spelen.
Er volgde meteen een gigantische backlash. Op Steam werd de game gebombardeerd met meer dan 200.000 negatieve reviews en het platform besloot zelfs om refunds aan te bieden, ook als je al meer dan twee uur de game had gespeeld.
Op social media kreeg Arrowhead Studios ook de volle laag. De CEO van de ontwikkelaar probeerde de boel te sussen en legde uit dat de studio er niks aan kan doen, want het zou in de handen liggen van PlayStation. Sony Interactive Entertainment is namelijk de uitgever van Helldivers 2.

Kritiek heeft succes

Alle ‘feedback’ is in ieder geval niet op dove oren gevallen. PlayStation heeft vandaag namelijk een verklaring gepost op social media, waarin het bedrijf stelt dat de update toch niet wordt doorgevoerd. Het zal voor Helldivers 2 dus niet verplicht worden om je Steam- en PSN-account met elkaar te linken.
In de verklaring gooit PlayStation de initiële controversiële beslissing op weinig ervaring. Het bedrijf is naar eigen zeggen ‘nog steeds aan het leren wat het beste is voor PC-spelers’. De feedback van spelers zou dan ook ‘van onschatbare waarde’ zijn geweest.
In de reacties op de social media-post zijn spelers vooral blij voor Arrowhead Studios. De ontwikkelaar zal nu niet meer constant onder vuur liggen, voor een beslissing waar ze geen controle over hebben gehad.
Helldivers 2 - PC Download Image
Helldivers 2 - PC Download
EUR39.99
Op voorraad
Koop op bol.

Populair Nieuws