Activision Blizzard-CEO neemt loonsverlaging

News
vrijdag, 29 oktober 2021 om 9:00
activision blizzard hqf1627465674
Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick heeft een aantal doelen gesteld om de bedrijfscultuur bij de studio te verbeteren. Daarnaast heeft hij de raad van bestuur gevraagd om een flinke loonsverlaging. Hij wil voorlopig niet meer verdienen dan 62.500 dollar per jaar.
Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick heeft zijn medewerkers een brief gestuurd waarin hij hen informeert over de stappen die het bedrijf gaat zetten om het imago te verbeteren. Eerder dit jaar kwamen ze slecht in het nieuws omdat werknemers van het bedrijf gediscrimineerd werden en er seksuele intimidatie plaatsvond op de werkvloer.
Het meest opvallende wat Kotick zegt, is dat Activision Blizzard een zero-tolerancebeleid met 'strengere regels en betere controle’ zal invoeren op het gebied van intimidatie. Daarnaast neemt Kotick een loonsverlaging. Hij wil tot zijn doelstellingen zijn behaald niet meer verdienen dan het minimum dat in Californië is toegestaan voor loondienst. Dat betekent dat hij niet meer zal verdienen dan 62.500 dollar per jaar. Ook zal hij geen bonussen krijgen.
In de brief laat Kotick ook weten dat Activision Blizzard zich inzet om het aantal vrouwen en non-binaire mensen in dienst naar 50 procent van alle werknemers te brengen. Het bedrijf zal in de komende tien jaar 250 miljoen dollar investeren in programma’s die diversiteit in gaming en technologie ondersteunen. Activision gaat ook 18 miljoen dollar betalen aan de werknemers die op de werkvloer werden gediscrimineerd.

Nog steeds veel problemen

Activision Blizzard is eerder dit jaar door de Amerikaanse staat Californië aangeklaagd omdat er een gifitige werkcultuur zou heersen binnen het bedrijf. Deze aanklacht zal niet snel verdwijnen omdat de uitgever ervan wordt beschuldigd bewijsmateriaal te hebben vernietigd en achtergehouden. Door de gifitige werkcultuur zijn er verschillende werknemers vertrokken bij het bedrijf, waaronder J. Allen Brack. Activision Blizzard heeft daarnaast ook nog haar eigen onderzoek opgestart en heeft op basis daarvan vorige week twintig werknemers ontslagen.