Meer dan 1200 New World spelers hebben een ban gekregen

News
donderdag, 18 november 2021 om 12:30
new world spearf1634118351
Wegens een glitch heeft Amazon onlangs besloten om de hele economie van New World plat te leggen. De economie werkt nu weer, maar wel heeft het bedrijf meer dan 1200 spelers verbannen voor het gebruiken van de glitch. Dit is te lezen in een nieuwe blogpost.
New World heeft sinds de release van de game al een hoop last van glitches. Eén van deze glitches zorgde er zelfs voor dat Amazon tijdelijk de economie plat legde in de MMO. De economie in New World werkt weer, maar eerst zijn er wel meer dan 1200 spelers permanent verbannen.

Wat is er zo erg aan de glitch?

De reden dat Amazon zo'n drastisch besluit neemt om meer dan 1200 spelers uit de game te verbannen, komt omdat de glitch grote gevolgen heeft op de economie van New World. Spelers konden goud dupliceren, maar ook items voor in huizen. Sommige spelers verkochten deze items weer voor veel in-game geld.
In New World is de economie erg belangrijk en de prijzen zijn gebaseerd op hoeveel geld alle spelers hebben. De spelers die de glitches gebruikt hebben, hebben dus een grote voorsprong op spelers die de game op een normale manier spelen. Dat is oneerlijk en Amazon accepteert het gebruik van glitches dus ook zeker niet.
De verbannen spelers hoeven niet te verwachten dat Amazon ze een tweede kans geeft, de spelers zijn namelijk allemaal permanent verbannen. De developers van de game zijn momenteel alle gedupliceerde items aan het opsporen en verwijderen. Ook zijn de developers aan het onderzoeken welke impact de glitches op de in-game economie heeft gehad.