De beste PS5 games om dit najaar te pre-orderen

Article
vrijdag, 15 september 2023 om 14:00
marvels spider man 2 gameplayf1684998846
Het najaar staat op het punt om af te trappen en dat betekent ook tal van grote game-releases. Ook op de PlayStation 5 komen tal van grote games uit. Dit zijn de vijf beste PS5 games om dit najaar te pre-orderen.
Het najaar heeft tal van grote (en kleinere) games die uit moeten komen. Van titels die alleen digitaal verschijnen, zoals Alan Wake 2, tot de grote toppers waar Sony zelf aan meewerkt, zoals Helldivers 2. Vandaag richten we ons op de vijf beste PS5 games die je daadwerkelijk kunt pre-orderen en die al een releasedatum hebben voor dit najaar.

Marvel’s Spider-Man 2

Natuurlijk kun je dan met slechts één game beginnen en dat is Marvel’s Spider-Man 2 van Insomniac Games. Het is de titel waar de Amerikaanse studio sinds de release van Miles Morales in 2020 aan werkt en deze belooft groter dan ooit te worden. In het nieuwe deel zijn zowel Peter Parker als Miles Morales speelbaar, terwijl het verhaal een duister randje heeft.
Venom en Kraven the Hunter hebben namelijk een centrale rol in de aanstaande open-world game, die overigens ook beschikt over een grotere spelwereld. Queens en Brooklyn worden namelijk toegevoegd aan de kaart, terwijl je ook allerlei nieuwe krachten krijgt om uit te testen. De grootste daarvan is Peters Symbiote-pak die hem een stuk gemener lijkt te maken.
Marvel’s Spider-Man 2 verschijnt op 20 oktober op de PlayStation 5.

EA Sports FC 24

Van de grootste game uit de koker van PlayStation Studios schakelen we over op de grootste release van het najaar op de PlayStation 5. Dan komen we natuurlijk uit bij EA Sports FC 24, ook wel bekend als de nieuwe FIFA. De naam FIFA 24 mag niet gebruikt worden en dus heeft EA haar eigen slinger aan de bekende footie gegeven.
Toch verandert er aan de gameplay niet enorm veel, al zijn er wel wat vernieuwingen. Zo krijgt het nieuwste deel HyperMotion V en AcceleRATE 2.0. Hierdoor zijn er bijna twee keer zoveel animaties als in FIFA 23, terwijl het aantal archetypes qua bewegingen van spelers ook flink verhoogd is. Hoe dat uitpakt op het virtuele veld moet blijken bij de release, al kun je via het pre-orderen van de Ultimate Edition je vroegtijdig toegang krijgen.
EA Sports FC verschijnt op 29 september op de PlayStation 5.

Call of Duty Modern Warfare III

Natuurlijk is de release van een nieuwe Call of Duty altijd een moment om op te letten voor spelers op PlayStation. Sony heeft nog altijd de marketingrechten rondom de game, wat betekent dat de kans aanzienlijk is dat PS5-gebruikers extra voordelen krijgen. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat het verhaal van MWII vervolgd wordt.
Het derde deel van de vernieuwde Modern Warfare-reeks zal daarnaast oude fans van Modern Warfare bekoren. MWIII krijgt namelijk de zestien originele maps van Modern Warfare 2 uit 2009 voor de multiplayer. Ook wordt de Modern Warfare-reeks voor het eerst voorzien van een Zombies-modus.
Call of Duty Modern Warfare III verschijnt op 10 november op de PlayStation 5.

Assassin’s Creed Mirage

Het is alweer even geleden sinds er een gloednieuwe Assassin’s Creed-game is verschenen. Op 5 oktober is het dan weer eens tijd voor een fris en nieuw deel, waarvoor we dit keer afreizen naar Baghdad. Daar spelen we als Basim, de kruimeldief die voor de Hidden Ones aan de slag gaat om een Master Assassin te worden.
Dat doe je dit keer op manier waar fans van het eerste uur al jaren om smeken. Ubisoft is namelijk terug gegaan naar de tekentafel en schotelt een traditionele vorm van de reeks voor. De gameplay lijkt dan ook meer op die van Assassin’s Creed Syndicate dan op die van Valhalla en dat vinden oudere fans enorm leuk.
Assassin’s Creed Mirage verschijnt op 5 oktober op de PlayStation 5.

Mortal Kombat 1

We sluiten dit lijstje met beste PS5 games om dit najaar te pre-orederen af met Mortal Kombat 1. Het universum van de reeks vol vechtersbazen krijgt een reboot en is daardoor toegankelijker dan ooit voor nieuwe fans van vechtgames. Tenminste, dat geldt voor het verhaal dat je makkelijk kennis laat maken met het scala van personages en de nieuwe Kameo-mechanic.
Natuurlijk zijn bepaalde elementen van Mortal Kombat nog altijd aanwezig, zoals de brute manieren waarop finishers getoond worden. Ledematen worden van lijven gerukt, ruggen worden gebroken en schedels gespleten. Wie de game pre-ordered krijgt daarnaast ook direct Shang Tsung als extra personage.
Mortal Kombat 1 verschijnt op 19 september op de PlayStation 5.

Populair Nieuws

Laatste Reacties