PS5 exclusives: Sony onthult reden achter weinig PS4 cross-gen games

  In een recent interview heeft Eic Lempel, hoofd van de marketingtak van PlayStation, zich uitgelaten over de PS5 exclusives en PS4 cross-gen plannen van Sony.

  Onlangs kwam er tijdens de DualSense hands-on livestream met de Canadese game-journalist Geoff Keighley meer informatie naar buiten over de PlayStation 5. In de stream van Keighley stond de gloednieuwe PS5 controller in de spotlights. Na het laten zien van de controller, schakelde de stream over naar een interview met ontwikkelaar Sony.

  In het interview sprak Keighley met PlayStations hoofd marketing Eic Lempel. De twee hadden het hier onder meer over de wat de komst van de PS5 voor de toekomst van de PS4 gaat betekenen. Het is vanzelfsprekend dat Sony zich meer en meer zal focussen op de PlayStation 5. Gelukkig voor spelers die de PS4 trouw blijven, of nog even wachten met het aanschaffen van een PS5, is daar goed nieuws.

  Extra ervaring PS5

  Lempel gaf aan dat de PlayStation 5-voorganger níet in de steek gelaten zal worden. Wel gaf hij aan dat games als Ratchet & Clank: Rift Apart simpelweg onmogelijk zijn te spelen op de huidige generatie PlayStation. Het marketinghoofd noemt deze game, omdat de nieuwe functies van de DualSense-controller voor een extra ervaring moeten zorgen. Dit is dus niet mogelijk op een PS4, omdat deze niet te bespelen is met de DualSense.

  Volgens Lempel wil Sony PS4-spelers er van verzekeren dat de ondersteuning voor deze console niet zal verdwijnen. Dit vanwege het feit dat er gedurende dit hele jaar nog steeds nieuwe games voor de PS4 uitkomen.

  PS5 exclusives

  Tot nu toe zijn er al aardig wat titels die alleen voor de PlayStation 5 uitkomen. Onder meer Gran Turismo 7, Horizon Forbidden West en Marvel’s Spider-Man: Miles Morales zijn PS5 exclusives. Benieuwd welke titels er nog meer deze stempel bevatten? Neem dan hier even een kijkje voor een uitgebreid overzicht.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.