5 PS5 Pro details die al bekend zijn

Article
donderdag, 16 september 2021 om 13:00
close up playstation 5 ps5 dualsensef1604590553
Nadat eerder deze week uitlekte dat de PlayStation 5 Pro daadwerkelijk op de planning staat, is het alvast tijd om te kijken wat er al bekend is over de nieuwe console. De PS5 Pro is nu immers slechts een kwestie van tijd. Tijd om de details die tot nu toe bekend zijn over de geüpgrade versie van de console op een rijtje te zetten.
Moore’s Law is Dead bevestigde afgelopen week in een podcast via twee van zijn bronnen bij Sony en AMD dat eerstgenoemde werkt aan een mid-generatie update van haar console. Dat betekent dat Sony, net als met de PlayStation 4, aan een Pro-variant van de console werkt. Maar wat is er tot nu toe allemaal al bekend? Hier lees je er alles over.

De PS5 Pro releasedatum

Wanneer het nieuwe hardware betreft, is er slechts één ding wat fans direct willen weten. Uiteraard betreft het de releasedatum van de verbeterde variant van de PlayStation 5. De bronnen stellen dat de PS5 Pro binnen twee tot drie jaar moeten verschijnen. Daarmee lijkt 2023 of 2024 het jaar van de release te worden, al staat dit uiteraard nog niet helemaal vast.
Sony is namelijk zeer geheimzinnig over haar plannen en de kans dat er nog wat schuift is zeker aanwezig. Toch is de vergelijking met de vorige generatie snel gemaakt. Toen kwam de PS4 Pro namelijk in 2016 uit, precies drie jaar na de release van de PlayStation 4. Moore’s Law is Dead gelooft zelf dan ook dat 2023 het jaar wordt waarin de PS5 Pro verschijnt, maar kan dat verder niet hard maken via zijn bronnen.
Het blijft dus bij 2023 of 2024 als releasejaar, iets wat wel de vraag doet oproepen of je niet beter op de PS5 Pro kunt wachten. De PlayStation 5 voorraadproblemen zijn immers nog steeds een groot probleem die tot ver in 2022 aan kunnen houden. Een jaartje extra wachten lijkt dan ook niet het grootste probleem te zijn, toch?
donde comprar ps5f1631712330

Verbeterde PS5 voorraad door PS5 Pro

Dat jaartje extra wachten lijkt inderdaad niet het grootste probleem te zijn, maar de verleiding wel. Door de productie van de PS5 Pro lijkt het er namelijk op de dat de voorraad van de PlayStation 5 sneller op orde zal zijn. De productielijn van de PlayStation 5 Pro wordt namelijk een tikkeltje anders.
Dit heeft te maken met wat er onder de kap zit bij de PS5 Pro. Er worden een aantal aanpassingen gemaakt aan het design waardoor Sony de console kan maken zonder al te veel voorraadproblemen waarmee het bedrijf nu kampt. Een ander design zorgt er immers voor dat de consoles naast elkaar geproduceerd kunnen worden zonder dat ze elkaar in de weg zitten.
playstation 5 rechts ps5f1604590441

Zijn de specificaties al bekend?

Voor de PS5 Pro is het leeuwendeel van de specificaties alleen nog niet bekend, ook niet via leaks en insiders. Het is daar momenteel simpelweg nog te vroeg voor. Wat wel al duidelijk is, is dat Sony met een ander design gaat komen waardoor de productie van de PlayStation 5 wat verder opgeschroefd kan worden.
Dit heeft allemaal te maken met het verkleinen van de chip van 6 nanometer die voor de console wordt gebruikt. Deze zou ook gewoon met de console moeten werken, waardoor de consolefabrikant niet met zichzelf concurreert om productiematerialen. De PlayStation 5 en PS5 Pro-variant kunnen dus als het ware naast elkaar gemaakt worden.
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531

8K en 800 dollar?

Als laatste gaan er online geruchten rondom over de mogelijke prijs van de PlayStation 5 Pro. Er wordt gesuggereerd dat deze mogelijk rond de 800 dollar komt te liggen. Die geruchten kloppen alleen niet. Dit was namelijk alleen een beetje speculatie van de YouTuber zelf.
Ook rondom de feature dat de console zich op 8K zou richten gaan geruchten. Hier gaat het alleen ook niet om feiten. Wederom betreft het hier slechts wat speculatie. In dit stadium zijn namelijk nog helemaal geen features bevestigd en en is Sony achter de schermen zelf bezig alles uit te vogelen voor haar volgende versie van de PlayStation 5.
Moore’s Law is Dead stelt wel dat Sony juist niet zo’n reusachtige upgrade nodig heeft voor de PS5 Pro. 8K zou dan ook niet de focus hoeven zijn als de verkoopcijfers van de PS4 Pro goed geanalyseerd worden. Dan is duidelijk dat gebruikers de extra kracht van de PS4 Pro niet eens zo belangrijk vonden, want de PS4 Pro werd veel minder vaak verkocht.

PS5 Pro details nog lang niet compleet

Of Sony de plannen omgooit en een andere tactiek probeert met de PS5 Pro valt dan ook nog te bezien. Alleen de tijd zal dat leren. Tot die tijd kun je ons in ieder geval hieronder in de reacties laten weten wat jij van een mogelijke PS5 Pro vindt!

Populair Nieuws