GPU problemen New World liggen niet aan de game

News
donderdag, 07 oktober 2021 om 15:00
new worldf1626952326
Sinds New World officieel is uitgebracht melden verschillende mensen dat ze problemen hebben met GPU's die kapot gaan. Amazon heeft nu op deze berichten gereageerd en ontkent dat de nieuwe game de oorzaak is van het GPU probleem.
Sinds de game New World officieel uit is gekomen klagen verschillende mensen op sites, zoals Reddit, dat tijdens het spelen van New World de GPU kapot is gegaan.
Het probleem met kapotte GPU's is niet nieuw voor de game. In de bèta waren er namelijk ook al problemen met videokaarten die tijdens het spelen kapot zijn gegaan. Dit zou volgens Amazon toen zijn opgelost. Volgens Amazon zou na de officiële release de game veilig voor alle GPU's.

Wat is dan de oorzaak?

Amazon heeft tegen PC Gamer gezegd dat het bedrijf op de hoogte is van het probleem. Het bedrijf ontkent alleen dat dit aan de game New World ligt. Amazon heeft er namelijk onderzoek naar gedaan en daar zou uit zijn gekomen dat het nog steeds veilig is om de game te spelen. De problemen met de GPU's liggen volgens Amazon bij de fabrikanten zelf. Amazon raadt dan ook aan om de producenten van de GPU's zelf te contacteren over de problemen.
Toch is het erg opvallend dat zoveel mensen hetzelfde probleem ervaren bij deze game. Amazon zegt dus dat dit niet aan de game zelf ligt, dus komt er vanaf Amazon's kant niet snel een oplossing. Het is nu aan de fabrikanten om te kijken of deze bedrijven wel achter de oorzaak van het probleem kunnen komen.