Game of Thrones prequel geannuleerd na pilot van 30 miljoen

News
donderdag, 02 december 2021 om 12:00
schermafbeelding 2021 09 21 om 113236f1637943157
Er was een Game of Thrones prequel in de maak, maar die is door HBO geannuleerd. Wel pas nadat er 30 miljoen dollar is gespendeerd aan de pilot-aflevering.
In een interview met James Andrew Miller, in zijn nieuwe boek Tinderbox: HBO’s Ruthless Pursuit of New Frontier, heeft Bob Greenblatt, voormalig WanerMedia-voorzitter, onthuld dat een Game of Thrones prequel is geannuleerd. Maar niet voordat er 30 miljoen dollar is uitgegeven aan de pilot-aflevering. Dat meldt IGN.
Casey Bloys, Chief Content Officer van HBO, vindt net zoals Greenblatt dat de prequel niet werkte. Bloys held toezicht op de Game of Thrones prequel, nadat de originele serie ten einde kwam na acht seizoenen. De prequel zou gebaseerd zijn op de verhalen The Long Night en Age of Heroes.
In 2017 zou HBO al bezig zijn geweest met het ontwikkelen van Game of Thrones prequels, maar niet alles liep even goed. Daarom heeft de zender ervoor gekozen om de prequel met Naomi Watts te annuleren. De pilot-aflevering van de serie werd in 2019 opgenomen in Noord-Ierland.

House of the Dragon prequel gaat door

HBO heeft wel groen licht gekregen voor Game of Thrones: House of the Dragon. Deze prequel zal in 2022 in première gaan op HBO. De prequel is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin. In de prequel zitten onder andere Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy), Prince Daemon Targaryen (Matt Smith) en King Viserys Targaryen (Paddy Considine).