5 battlefield 2042 tips voor een vliegende start

Article
zondag, 28 november 2021 om 15:00
battlefield 2042f1638188002
Battlefield 2042 is een feit. De vraag is alleen, hoe word je nou de meest dominante soldaat in Battlefield 2042? Dat leer je allemaal via deze 5 Battlefield 2042 tips.

Minimap

Battlefield 2042 is een prachtige game, en de graphics spatten van je beeldscherm. Blijf alleen niet te lang afgeleid door deze pracht en praal, want er zijn ook andere dingen jij in de gaten moet houden. Zo is de minimap je beste vriend. Het valt tegen hoeveel mensen deze op een goede en efficiënte manier gebruiken. Het spel zit nog in zijn beginfase, en weinig spelers gebruiken een geluidsdemper op hun wapen en kiezen liever voor een muzzle om de recoil onder controle te houden. Dit betekent dat de meeste spelers te zien zijn op de minimap wanneer ze schieten, en zo wordt ook meteen hun positie verraden.
Kijk zo nu en dan tijdens het spelen even linksonder of er rode stipjes op de minimap te zien zijn. Het is een seconde werk, en als je het vaak doet zal het in no-time een gewoonte worden. Het helpt enorm met het bepalen van de locatie van tegenstanders, zodat je deze makkelijker uit kunt schakelen. Vooral wanneer er een gigantisch gevecht plaatsvindt op één van de secties is de minimap een goede manier om de positie van jouw vijanden te bepalen.
Gebruik dus de minimap, hij is je beste vriend!
wowowof1637319513

Speel rondom de secties en jouw squad

Alhoewel rondrennen op de gigantische Battlefield 2042 map, en zo hier en daar een tegenstander uitschakelen, een geweldig gevoel geeft zal het niet jouw belangrijkste focus moeten zijn. Battlefield is altijd een team-based spel geweest, wat inhoudt dat je samen met jouw squad moet samenwerken om een overwinning zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het veld in rennen, een tegenstander uitschakelen, doodgaan en opnieuw proberen is zo nu en dan misschien leuk, maar het zorgt er niet voor dat je makkelijk potjes wint.
Speel daarom rondom je squad en overwin de verschillende secties. Ook in Battlefield 2042 word je in een squad van 4 man gezet. Wanneer je samen speelt, en niet als een kip zonder kop je eigen plan maakt, krijg je meer XP en win je makkelijker. Speel daarom ook altijd rondom de verschillende secties. Veel spelers vergeten wel eens wat nou het winelement in Battlefield is.
Winnen doe je door zo veel mogelijk secties over te nemen en vast te houden. Hoe meer secties je overneemt, hoe sneller de tickets bij je tegenstander wegtikken en dat zorgt weer voor een makkelijkere en snellere win. De objective spelen is ontzettend belangrijk, en wanneer je dit actief doet kan het je zelf bovenaan het scorebord zetten terwijl je misschien maar twee kills hebt.
controlerf1637319693

Button Layout voor controller

Elke gamer is wel eens de eeuwige console tegen PC discussie tegengekomen. PC spelers vinden het oneerlijk dat console spelers autoaim hebben, terwijl console spelers het oneerlijk vinden dat PC spelers meer mobiliteit hebben. Hoe je het ook wendt of keert, console spelers kunnen veel meer mobiliteit krijgen zonder dat de meeste het doorhebben. In Battlefield krijg je de optie om de knoppen van je controller aan te passen, waardoor sommige handelingen makkelijker uit te voeren zijn. Springen staat bijvoorbeeld standaard op de X of A knop (X voor PlayStation, A voor Xbox), maar wanneer je op deze knop klikt is je duim tijdelijk van de rechter joystick. In deze korte periode kan je dus niet richten, en dat kan ten koste gaan van je leven.
Dit is op twee manier op te lossen. Je kan claw gaan spelen, maar het kost een flinke poos voordat je deze game techniek onder de knie hebt. Een andere optie is om de controls op andere knoppen te zetten. Je kunt bijvoorbeeld springen op de R1 zetten. Het “call in” systeem gaat dan naar X, maar omdat je in een Battlefield potje het call in systeem toch minder gebruikt maakt dit niet uit. Nu kun je makkelijker springen zonder dat je je duim van de rechter joystick hoeft te halen. Dit scheelt tijd, en zo ben je tegenover een speler die de reguliere controls gebruikt vaak sneller.
Uiteraard kun je alles aanpassen naar hoe je dit het liefst wenst. Het hangt per persoon enorm af wat goed en comfortabel voelt. Ga daarom wat potjes in, probeer een paar settings en kijk hoe het gaat. Als het niet goed voelt kun je de controls altijd nog aanpassen. Check in deze video de beste controller settings.
plusf1637319884

Plus systeem

Normaal gesproken in Battlefield kon je pas je wapen aanpassen nadat je heldhaftig stierf op het slagveld. Nu hoeft dat niet meer, er is een systeem toegevoegd waarmee je op elk willekeurig moment je wapen kunt aanpassen. Erg handig, zeker omdat je in Battlefield vaak van vechtscene moet wisselen. Het ene moment schiet je iemand lek op een flinke afstand, terwijl je een minuut later in een gebouw zit en op een kortere afstand moet vechten.
Om het plus systeem op te laten doemen druk je op PC op de “T” knop, bij Xbox is dit LB en op PlayStation is dit L1. Eenmaal ingeklikt kan je je wapen aanpassen aan de situatie. Zo kan je er bijvoorbeeld een nieuwe sight op zetten, maar ook stocks, muzzles, underbarrel en magazijnen zijn beschikbaar. Wisselen van onderdelen is nog nooit zo makkelijk geweest.
Wees er dus bewust van tijdens het spelen dat deze optie beschikbaar is. Elke seconde telt, wees dus sneller dan je tegenstander en pas je wapen aan op de situatie. Snelheid is enorm belangrijk in een spel als Battlefield 2042, en gebruik maken van het plus systeem zal voor een vliegende start zorgen.
20211006103938 1f1637319991

Sprint knop

Qua sprinten, rennen en lopen lijkt Battlefield 2042 erg veel op Call of Duty Warzone. In warzone zit een optie om “tactical sprint” te gebruiken, dit is een snelle sprint die maar eventjes duurt. Dit voer je uit door twee keer L3 in te klikken terwijl je aan het rennen bent, voor PC spelers is de shift knop de manier om tactical sprint in te schakelen. Op zowel console als PC kan je ook autosprint aanzetten, waardoor je karakter direct de tactical sprint animatie ingaat zodra je begint te rennen.
De tactical sprint van Battlefield 2042 ziet er wel iets anders uit dan Warzone. In Warzone duurt tactical sprint misschien 10 meter. Je karakter gaat sneller rennen en doet zijn wapen omhoog. In Battlefield 2042 duurt tactical sprint voor zover duidelijk is oneindig, maar de animatie ziet er wel hetzelfde uit als Warzone. Het is voor agressieve spelers daarom ook aan te raden om een SMG mee te nemen, deze hebben de snelste ADS vanuit het sprinten. Zo ben je altijd net iets sneller dan je tegenstander, die misschien een assault rifle bij zich heeft.
De sprint knop geeft ook een functie tijdens het gebruiken van een parachute. In Battlefield is de gebruikelijke manier van evacuaties uit hoge gebouwen altijd al de parachute geweest, die je zo vaak als je wilt in en uit kan klappen. Tijdens het gebruik van de parachute kan je ervoor kiezen om je wapen vast te houden, wat ten koste gaat van mobiliteit. Of je kunt kiezen om je wapen juist weg te doen, zodat je makkelijker manoeuvres kunt maken wanneer je beschoten wordt. Om te wisselen tussen deze twee opties klik je op de sprint knop.
Dit zijn de 5 tips die jou al een heel end op weg moeten helpen in de nieuwste shooter game. Voor nu, ga erop uit en domineer op het slagveld. Veel succes soldaten.

Populair Nieuws