PlatinumGames staat open voor overname als vrijheid blijft

News
dinsdag, 15 februari 2022 om 9:00
2022 02 03 bayonetta 3f1643898136
Er is de laatste tijd veel te doen om overnames binnen de game-industrie. Onlangs kwam Microsoft met het plan om Activision Blizzard over te nemen, waarna Sony Bungie overnam. De CEO van PlatinumGames geeft nu aan dat het bedrijf openstaat voor een overname, mits hun vrijheid wordt gewaarborgd.
Atsushi Inaba, de nieuwe CEO van PlatinumGames, geeft in een interview met VGC aan dat zijn bedrijf openstaat voor overnames. Daarbij heeft hij wel een belangrijke kanttekening. Hij wil namelijk dat PlatinumGames na overname een zekere vrijheid blijft genieten. Hij verwacht namelijk dat Activision Blizzard die vrijheid ook krijgt van Microsoft:
Inaba geeft aan dat als er een wederzijds respect bestaat tussen Platinum een een potentiële koper, hij geen overnames zonder meer wijgert.

Wordt PlatinumGames overgenomen?

Ondanks deze uitspraken van Inaba lijkt het er niet op dat PlatinumGames binnen afzienbare tijd wordt overgenomen. Zo heeft het bedrijf eerder aangegeven geen interesse te hebben in een overname door Microsoft, ook al wil Microsoft graag een Japanse studio aan Xbox Game Studios toevoegen.
Een overname door een andere Japanse studio lijkt ook onwaarschijnlijk. Japanse bedrijven lijken weinig interesse te hebben in dit soort samenvoegingen. Inaba verbaast zich daarover. Volgens hem is het vreemd de Japanse giganten zo passief te zien, terwijl er best Japanse giganten zijn die zich een overname kunnen veroorloven.