Planet of the Apes sequel aangekondigd met Witcher-acteur in de hoofdrol

News
vrijdag, 30 september 2022 om 12:00
war for the planet of the apesf1664530704
Na een succesvolle trilogie komt er nog een nieuw deel aan in de Planet of the Apes-reeks. De sequel Kingdom of the Planet of the Apes is namelijk aangekondigd, met een Witcher-acteur in de hoofdrol.
De Planet of the Apes-franchise heeft al een lange geschiedenis. In 1963 kwam het boek uit, gevolgd door de gelijknamige film in 1968. Daar kwam weer een vervolg op en de boel kreeg een niet heel succesvolle remake in 2001. De reboot uit 2014, Rise of the Planet of the Apes, was alleen wel een succes en heeft sindsdien twee sequels gekregen.
20th Century Studios heeft nu nog een sequel aangekondigd in de vorm van Kingdom of the Planet of the Apes. Dat meldt IGN. De productie gaat binnenkort van start en er zijn dus nog geen beelden, maar het productiebedrijf heeft wel al wat concept art laten zien. Daaruit blijkt dat de menselijke steden ondertussen weer zijn overgenomen door de natuur. De sequel speelt zich dan ook ‘vele jaren af na War for the Planet of the Apes’.

De cast van de Planet of the Apes sequel

Veel details zijn er nog niet gedeeld over Kingdom of the Planet of the Apes, maar 20th Century heeft wel alvast de initiële cast en belangrijkste medewerkers onthuld. Zo wordt de film geregisseerd door Wes Ball, bekend van The Maze Runner-films, en wordt het script geschreven door Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver en Patrick Aison.
De hoofdrollen zullen worden vertolkt door Freya Allen en Owen Teague. Allen is doorgebroken als Ciri in The Witcher serie van Netflix, terwijl Teague het meest bekend is van zijn rol in de miniserie The Stand.