Pixars pandemie films komen alsnog in de bioscoop

News
woensdag, 06 december 2023 om 13:00
soulf1585748768
Veel films belandden tijdens de coronapandemie direct op streamingdiensten. Dat gold bijvoorbeeld ook voor een aantal Pixar-films. Een drietal films uit die periode komt nu alsnog naar de bioscoop.
De coronapandemie was geen goede tijd voor bioscopen en filmmakers. Naarmate duidelijker werd dat de bioscopen niet snel weer open zouden gaan, kwamen veel films direct op streamingdiensten te staan. Ook verschillende Pixar-films gingen dit lot tegemoet.
Op Disney+ kregen deze films alleen vaak niet de aandacht die ze hadden kunnen krijgen bij een exclusieve release in de bioscoop en Pixar zelf was niet blij met hoe Disney deze films behandelde. Nu krijgen drie goed gewaardeerde films uit deze periode alsnog de kans om zalen te vullen. Pixar heeft namelijk laten weten dat Soul, Turning Red en Luca in 2024 op het witte doek zullen draaien.
Dat gebeurt redelijk snel achter elkaar. Soul komt vanaf 12 januari in de bioscoop, waarna Turning Red en Luca volgen op respectievelijk 9 februari en 22 maart. De films worden, zoals gebruikelijk voor Pixar-films, vergezeld door korte films van dezelfde studio.

Komen Soul, Turning Red en Luca ook naar Nederlandse bioscopen?

Het is helaas enigszins onduidelijk of deze films ook in Nederland in de bioscoop zullen draaien. De trailer die de releasedata onthult lijkt zich alleen met de VS bezig te houden. Ook als de films hier niet in de bioscoop komen, kun je ze natuurlijk nog steeds zien via Disney+.