Bethesda komt jaren later met een nieuwe feature voor Skyrim

News
woensdag, 06 december 2023 om 12:30
2021 11 11 skyrim anniversary 4f1695993723
Het is inmiddels meer dan 12 jaar geleden sinds de release van The Elder Scrolls V: Skyrim. Toch komt Bethesda nu ineens nog met een nieuwe feature voor de game.
Het heeft een stuk langer geduurd dan gepland, maar eerder dit jaar kwam dan eindelijk Starfield uit, de langverwachte nieuwe game van Bethesda. De studio heeft sindsdien ook meerdere updates voor de game uitgebracht, onder andere om gewilde features toe te voegen. Maar Starfield is niet de enige game die Bethesda blijft ondersteunen.
Via een blogpost laat de ontwikkelaar namelijk weten dat er een nieuwe feature voor The Elder Scrolls V: Skyrim wordt gelanceerd. Het gaat hierbij wel om een feature die alleen beschikbaar is voor de Special Edition, die in 2016 uitkwam, en de Anniversary Edition.
De nieuwe feature heeft de naam Bethesda Game Studios Creations gekregen. Het is een methode voor spelers om makkelijker content te vinden die door de community is gemaakt door de jaren heen. Creations voegt niet alleen alle mods samen, maar ook Creation Club-items en nieuwe Creations die worden gemaakt.
De nieuwe feature is nu meteen beschikbaar voor PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S.

Een 'levendige' game

Ondanks dat Skyrim ondertussen alweer twaalf jaar oud is, blijft de game spelers aantrekken. Dat komt mede door de gigantische hoeveelheden mods om de gameplay aan te passen, van nieuwe skill trees tot aan compleet nieuwe werelden en verhalen, maar ook door creatieve manieren van spelers om zichzelf te vermaken.
Zo heeft recent een speler een nogal bloederige uitdaging voor zichzelf gesteld en Skyrim een stuk stiller gemaakt. De speler heeft namelijk iedereen in de wereld gedood, die gedood kan worden. Maar liefst 3310 NPC’s hebben daarbij het leven moeten laten.