Voormalig CEO van Disney vindt Pixar zijn beste aanwinst

News
zondag, 02 januari 2022 om 16:00
toy story 4f1640868142
Bob Iger, voormalig CEO van Disney, vertelde dat Pixar zijn beste aanwinst is geweest in de tijd dat hij er werkte en niet Marvel of Star Wars. De studio staat bekend om animatiefilms zoals Toy Story en Finding Nemo.
In een interview met CNBC onthulde Bob Iger, de voormalige CEO van Disney, dat Pixar Animation Studios de meest trotse aanwinst was die hij heeft gedaan toen hij de leiding had over het bedrijf. Iger was van 2005 tot februari 2020 CEO van The Walt Disney Company en had een belangrijke rol bij de aankoop van verschillende merken, waaronder LucasFilm en Marvel.
Toen Disney de overname van Pixar aankondigde, waren veel analisten sceptisch. Sommige vonden dat Disney teveel had betaald voor de animatiestudio. Zelfs de raad van bestuur en de voormalige CEO van The Walt Disney Company hadden hun twijfels over de miljoenendeal.

Pixar heeft groot succes

Nu wordt Iger geprezen als een genie. Pixar’s eerste film onder Disney was Toy Story in 1995 en die film was meteen een enorm succes. De animatiestudio heeft wereldwijd meer dan 14,7 miljard dollar weten op te halen. De studio heeft ook grote successen gehad met films zoals Finding Nemo, The Incredibles en Monsters, Inc. Daarnaast heeft de animiatiestudio al tien Academy Awards gewonnen voor beste animatiefilm.