Daniel Ricciardo vertrekt bij McLaren aan het einde van 2022

News
woensdag, 24 augustus 2022 om 17:15
2022hungariangrandprixfridaygp2213 155554 j5a5091 1f1661352719
Daniel Ricciardo heeft voor volgend seizoen momenteel geen stoeltje. De Australische F1-coureur heeft bekendgemaakt dat hij het team van McLaren verlaat aan het einde van 2022.
De laatste twee jaar zijn niet bepaald volgens plan verlopen voor Daniel Ricciardo. De Australiër werd groots onthaald bij McLaren om de nieuwe teamleider te worden naast Lando Norris, maar Ricciardo heeft de verwachtingen niet waar kunnen maken.
McLaren heeft daarom nu aangekondigd dat Daniel Ricciardo niet voor het team zal rijden in 2023, ondanks dat de Australiër nog een contract had voor een jaar. Het team en de coureur hebben allebei een overeenkomst bereikt met elkaar. McLaren bedankt Ricciardo voor zijn diensten, waaronder de overwinning tijdens de Grand Prix van Italië in 2021.

Wie zal Ricciardo vervangen bij McLaren?

De positie van Ricciardo stond al langere tijd onder druk, maar die druk is nog veel verder opgevoerd aan het begin van de zomerstop. Fernando Alonso heeft toen namelijk besloten om te vertrekken naar Aston Martin, waardoor Alpine besloot om haar rookie Oscar Piastri te promoveren naar het hoofdteam.
Piastri schokte alleen de F1-wereld door te stellen op Twitter dat hij niet zal rijden voor Alpine in 2023. Daarvoor waren er geruchten verschenen dat Piastri voor McLaren zou rijden volgend jaar. Het enige obstakel voor dat plan was Ricciardo, maar dat probleem is nu dus opgelost.
Of Ricciardo volgend jaar nog in de Formule 1 zal rijden is onbekend. Alpine heeft na het verlies van Alonso en Piastri wel aangegeven dat ze bereid zijn om de Australiër een stoeltje aan te bieden, nadat hij het team verliet aan het einde van 2020.

Populair Nieuws