Phil Spencer wilde Xbox Game Pass ondanks twijfels

News
vrijdag, 04 februari 2022 om 12:00
still image xbox game pass 2 ea play title cardsf1620123579
Er waren veel argumenten waarom de Xbox Game Pass niet zou werken. Gelukkig zorgde Phil Spencer, CEO van Microsoft Games, ervoor dat de Pass er wel kwam, al had dat heel anders kunnen lopen, zo blijkt nu.
Een van de grootste veranderingen in de game-industrie van de afgelopen vijf jaar is de komst van de Xbox Game Pass. Phil Spencer, CEO van Microsoft Games, zorgde ervoor dat de Xbox Game Pass bestaat, ook wel bekend als het Netflix voor gamers.
De Xbox Game Pass een service waarmee spelers tegen een maandelijks bedrag games kunnen downloaden uit een bibliotheek, waaronder Xbox first-party titels. Het was alleen nooit een garantie dat Microsoft het voorstel van Spencer ook echt zou doorzetten.
Ook maakte Irving bekend dat Spencer absoluut geen nee accepteerde. Hij wilde dat er vernieuwing kwam bij de Xbox en achteraf blijkt Game Pass een gouden zet. Een grote titel als Halo Infinite was direct vanaf de eerste dag speelbaar via Game Pass.

Xbox Game Pass heeft meer dan 25 miljoen abonnees

Op dit moment heeft de Pass al meer dan 25 miljoen abonnees. Dat is maar liefst 7 miljoen meer dan dat Microsoft vorig jaar rapporteerde. Verder zijn er nog geruchten dat PlayStation ook bezig is met het ontwikkelen van een soortgelijke service. Volgens Phil Spencer zal het hem niet verbazen als Sony ook met haar eigen Game Pass komt. Hij verwacht dat veel nieuwe games van Sony direct op de dienst zullen staan na release.