Phil Spencer is optimistisch over de Xbox Series X

News
donderdag, 28 mei 2020 om 17:30
xbox series xf1634890970
Xbox-baas Phil Spencer beweert dat het een uitdaging is geweest om de ware sprong te tonen die de Xbox Series X vanuit de Xbox One zal bieden. In een nieuwe podcast vertelde Spencer dat een van de meest bepalende kenmerken van games van de volgende generatie is hoe ze "voelen."
Het is niet mogelijk om het gevoel van games met video's te demonstreren volgens Spencer. Door de fysieke evenementen die zijn geannuleerd of uitgesteld vanwege COVID-19, staat Microsoft voor een nieuw dilemma. Het uitdragen van de kracht van snellere framerates is niet iets wat getoond kan worden. Volgens Spencer bood dit dan ook een nieuwe uitdaging, gezien graphics voor eerdere console-overgangen direct de kracht toonden.
Vooral omdat mensen nu niet fysiek aan de slag kunnen met een komende game, is het moeilijk om ze te laten voelen hoe een game straks werkt. Toch is spencer optimistische over de Xbox Series X als het op games en de presentatie van de console aankomt.

Optimistisch

Hij is ervan overtuigd dat Microsoft de Xbox Series X op een bepaald moment in de toekomst voor de lancering aan consumenten kan presenteren, om hen de kracht van het nieuwe systeem te laten zien. De Xbox Series X is technisch in staat om framerates tot 120 frames per seconde te leveren, maar ontwikkelaars zullen uiteindelijk moeten beslissen wat het beste werkt wat betreft de balans tussen beeld en framerates. De software voor de Xbox Series X maakt ook "goede vorderingen", meldt Spencer.

Coronavirus

Het coronavirus heeft geleid tot veranderingen in het beleid van Microsoft. Spencer wees er bijvoorbeeld op dat externe ontwikkelaars nu hun Xbox Series X-ontwikkelingskits mee naar huis mogen nemen, dit was eerder niet toegestaan. In het interview herhaalde Spencer dat hij verwacht dat de lancering van de Xbox Series X zal doorgaan zoals gepland, eind dit jaar.
Inmiddels is de pre order pagina van de console live en weten we dat de Xbox Series X een flinke waslijst aan backwards compatible titels meekrijgt op de dag van lancering.

Populair Nieuws