Vijf redenen om Elder Scrolls Online te spelen in plaats van andere MMO's

  Met een MMO kan je een flink gedeelte van je vrije tijd steken in één game, maar met zoveel verschillende titels op de markt is het moeilijk kiezen. Gelukkig zijn er een aantal uitschieters, zoals Elder Scrolls Online. Wij zetten vijf redenen op een rijtje waarom je deze MMO moet spelen in plaats van de concurrentie.

  Je eigen build samenstellen

  Het maken van een karakter in de meeste MMO’s komt overeen met traditionele RPG’s. Je kiest een ras uit, een klasse en bepaalt hoe je personage eruit komt te zien. Vervolgens word je de grote, open wereld ingegooid en volg je qua abilities het pad van je klasse. Een Hunter werkt met pijl en boog, terwijl magiërs spreuken over en weer slingeren.

  Dat principe volgt The Elder Scrolls Online ook grotendeels, maar tegelijkertijd heb je een stuk meer vrijheid. Ondanks dat je namelijk een klasse kiest die drie verschillende skill lines met zich meebrengt, ben je daarnaast vrij om je build helemaal zelf samen te stellen. Wil je een Sorcerer worden die vecht met een tweehandig zwaard? Dat kan! Net zoals een Rogue-achtige Nightblade die met magie werkt een optie is. De manier waarop The Elder Scrolls Online werkt met spreuken en abilities laat lekker veel vrijheid over aan de speler.

  Actieve gevechten

  Ook als het aankomt op gevechten doet The Elder Scrolls Online het anders dan de gebruikelijke gevechtssystemen in MMO’s. Waar je in World of Warcraft bijvoorbeeld op een knop drukt om een spell te gebruiken en tussendoor auto attacks gebruikt, is ESO een stuk actiever.

  Je hebt nog steeds een action bar met je beschikbare acties, maar dat is slechts een onderdeel van de mogelijkheden die je tot je beschikking hebt. Je kan namelijk met je wapens ook light en heavy attacks uitvoeren die een belangrijke rol spelen tijdens gevechten. Simpele aanvallen zorgen namelijk voor veel schade op den duur, terwijl heavy attacks nodig zijn om je Stamina of Magicka aan te vullen.

  Tel daar de noodzaak bij op om bepaalde aanvallen te ontwijken, andere aanvallen te blokken en de mogelijkheid om een vijand te interrupten en het is duidelijk dat je een hele toolbox tot je beschikking hebt in The Elder Scrolls Online.

  Geen simpele fetch quests

  Het MMO genre is er berucht om: de fetch quest. Het is een soort opdracht die je veel tegenkomt in de online games, waarbij je een geestdodende opdracht moet voltooien - zoals het doden van een X aantal vijanden - met een simpel verhaaltje eromheen gebouwd. Er is weinig werk in gestoken en het dient puur als opvulling om de speler in levels te laten stijgen.

  De wereld van Elder Scrolls staat ondertussen juist bekend om haar sterke quests en verhalen en Zenimax Online Studios heeft er alles aan gedaan om diezelfde ervaring te bieden in ESO. Dat is ze zeker goed gelukt. Elke sidequest is uitgebreid, kent meerdere fasen en heeft daadwerkelijk een verhaal waar een schrijver aan heeft gewerkt. Het feit dat elk stukje dialoog van NPC’s is ingesproken door een voice actor helpt ook goed mee om je helemaal in de wereld te zuigen.

  Speel met je vrienden, ongeacht je level

  Door de sterke quests is Elder Scrolls Online een uitstekende MMO om in je eentje te spelen, maar net zoals veel andere titels in het genre is de game ook zeer geschikt om samen met vrienden te spelen. Niet alleen doordat je op die manier je eigen Holy Trinity - van Tank, Healer en Damage Dealer - samen kan stellen, maar ook door een uniek aspect aan Elder Scrolls Online.

  Sinds de One Tamriel update kunnen namelijk alle spelers samen met elkaar spelen in elke provincie, ongeacht het verschil in level met elkaar. De vijanden zullen zich qua statistieken namelijk aanpassen aan jouw eigen level, net zoals ze dat voor je medespelers doen. Dus wanneer jij als nieuwe speler met een vijand van level 8 aan het vechten bent, is diezelfde vijand voor jouw ervaren vriend level 50. Je hoeft daardoor dus niet ongeveer hetzelfde level te zijn om met elkaar samen te kunnen spelen.

  Een verhaallijn die niet stopt

  De houdbaarheid van een MMO wordt tegenwoordig grotendeels bepaald door de hoeveelheid content die er aanwezig is in de endgame en de hoeveel content updates er komen. Wat dat betreft zit het met The Elder Scrolls Online wel goed, met elk jaar een nieuwe grote uitbreiding. Zo is er met Greymoor een nieuw avontuur in het westen van Skyrim te vinden.

  Alle content die Zenimax Online Studios aan de game toevoegt is bovendien met elkaar verbonden. Nieuwe dungeons die erbij komen vormen een voorbereiding of uitbreiding van het aanwezige verhaal, net zoals andere stukken content. Spelers zullen daarnaast bekende gezichten terug zien keren en er een echte band mee creëren. De wereld staat nooit stil in Tamriel.

  Wil je op de hoogte blijven van alle updates en meer lezen over Elder Scrolls Online, bezoek dan onze speciale Elder Scrolls Online-pagina.

  The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

  Verkijgbaar vanaf 9 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.