Permanente prijsverlaging voor PS5 zit er niet in

News
vrijdag, 16 februari 2024 om 13:00
playstation 5 rechtopf1604590376
Vaak wordt een console naarmate hij ouder wordt goedkoper. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat dat gaat gebeuren met de PS5. Volgens Sony is het namelijk “moeilijk” om een permanente prijsverlaging te realiseren.
Consoles kunnen gedurende hun levensduur vaak iets in prijs dalen, bijvoorbeeld omdat de steeds ouder wordende componenten goedkoper worden. Maar de PS5 is juist duurder geworden. Bij een investeerdersbijeenkomst heeft Sony bovendien laten weten dat de kans niet heel groot is dat er op den duur alsnog een prijsverlaging komt (via IGN).
Een grote reden daarvoor is dat belangrijke componenten van de PS5 (en dus de hele console) moeilijk kleiner te maken zijn dan dezelfde onderdelen van de PS4. Een kleinere console scheelt in de kosten van de materialen, maar de PS5 is blijkbaar zo klein als hij kan zijn. De vernieuwde versie van de console wordt in de volksmond vaak PS5 Slim genoemd, maar heet officieel niet zo en is ook niet bijzonder veel kleiner dan de originele versie.
Daar komt bij dat de componenten deze generatie niet goedkoper worden. Sterker nog, ze worden juist duurder. Ook dat geeft Sony weinig speling om een permanente prijsverlaging mogelijk te maken.

Sony wil PS5 prijsverlaging niet nodig hebben

Overigens heeft Sony momenteel ook niet veel interesse in een prijsverlaging. Het bedrijf wil dat het PlayStation-platform winstgevend is zonder dat daar een prijsverlaging voor nodig is. Daarvoor zijn verkopen van consoles en games belangrijk, maar ook de betrokkenheid van spelers.