Horner claimt dat er geen slechte relatie is met de Verstappens

News
vrijdag, 16 februari 2024 om 14:00
christian horner max verstappen gp verenigde staten 2023f1708084461
De laatste week ligt er een vergrootglas op Christian Horner, nadat er een onderzoek is gestart naar de teambaas. Een lastercampagne zou mogelijk zijn gestart door de Verstappens, maar volgens Horner heeft hij juist een goede relatie met Max en Jos.
Na de aankondiging dat Lewis Hamilton overstapt naar Ferrari in 2025, werd de F1-wereld een paar dagen later opnieuw opgeschrikt. Vorige week kwam Red Bull Racing namelijk met de mededeling dat er een officieel, onafhankelijk onderzoek loopt naar het doen en laten van Christian Horner. De teambaas zou zich naar verluidt schuldig hebben gemaakt aan ‘grensoverschrijdend gedrag’.
Sindsdien zijn er veel geruchten over de zaak verschenen. Enerzijds speculaties over wat Horner gedaan zou hebben, maar anderzijds ook geruchten dat het gaat om een lastercampagne tegen de topman. Zo zou de familie Verstappen onder één hoedje hebben gespeeld met De Telegraaf, dat het nieuws van als eerste naar buiten bracht.
In gesprek met Sky Sports F1 laat Horner weten dat de relatie met de Verstappens gewoon goed is en dat er geen machtsstrijd onderling gaande is.

“Nee, helemaal niet. Ik was een paar dagen geleden met Jos en Max op Silverstone. Max is erg gefocust op zijn werk. Hij ondersteunt mij en ik kijk samen met hem uit naar het komende seizoen.”

Horner houdt vast aan zijn onschuld

In het interview met de Britse zender maakt de teambaas opnieuw duidelijk dat hij onschuldig is. Hij ‘helpt wel mee met het proces’, waarvan hij hoopt het alles zo snel mogelijk achter de rug is.
Ondertussen blijft Horner gewoon aan als teambaas en heeft hij sinds het onderzoek zijn werk niet laten vallen. De teambaas zegt ook dat hij 'overweldigd is’ van alle steun die hij krijgt van ‘mensen binnen de industrie’.