Phil Spencer: "Alleen goede Xbox games maken helpt niet"

News
vrijdag, 05 mei 2023 om 11:00
f817aa8c 02c1 4ba9 84a8 20d357d52939f1605600404
Met de overname van Activision Blizzard had Xbox haar marktaandeel willen laten groeien. Volgens Phil Spencer helpt het namelijk niet om alleen maar goede games te maken.
Xbox doet er alles aan om een groter aandeel te krijgen in de consolemarkt, maar tot nu toe met weinig succes. Zo heeft de CMA de overname van Activision Blizzard geblokkeerd en is de lancering van Redfall niet succesvol verlopen.
Volgens Phil Spencer is het ook niet zo makkelijk als alleen maar een reeks goede Xbox-exclusives maken. Dat heeft de grote baas van Xbox vertelt in de Kinda Funny Podcast. Spencer stelt namelijk dat Xbox grotere problemen heeft om tegenop te boksen.

“Ik zie commentaar dat als je gewoon goede games maakt, dat alles dan verandert. Maar het is niet waar, als we alleen goede games maken, dan krijg je niet ineens een grote verschuiving in de consolemarkt. We hebben de ergste generatie verloren met de Xbox One-generatie, waarbij iedereen een digitale bibliotheek aan games heeft gebouwd.”

Trouwe console-gamers

Spencer zegt dat 90 procent van de spelers die meteen een console kopen als een PlayStation, Nintendo of Xbox console in huis hebben staan en dat hun digitale bibliotheek daar op staat. Daardoor blijven mensen nu trouw aan een merk, nog meer dan dat voorheen het geval was.
Daar zullen een paar goede games volgens de Xbox-baas geen verandering in brengen. Volgens Spencer is er ‘geen wereld waarin Starfield een 11 scoort en dat iedereen dan ineens zijn of haar PS5 gaat verkopen’.