PS5 wordt al oud en gaat minder verkopen, volgens Sony

News
donderdag, 15 februari 2024 om 8:00
playstation 5 8f1603819759
Het afgelopen jaar ging de PlayStation 5 als zoete broodjes over de toonbank. Dat had er alles mee te maken dat hij voor het eerst sinds lancering goed te verkrijgen was. Toch is het verkoopdoel voor dit jaar niet gehaald en bovendien verwacht Sony dat de verkopen vanaf nu minder worden.
In het kwartaal dat eindigde op 31 december 2023 heeft Sony 8,2 miljoen PS5 consoles verkocht. Dat is geen kleine hoeveelheid, maar het is minder dan het doel dat gesteld was. Sony heeft het doel voor de rest van het belastingjaar (dat eindigt op 31 maart) dan ook bijgesteld van 25 miljoen verkochte consoles, naar 21 miljoen exemplaren.
Het bedrijf verwacht bovendien niet dat het tempo waarin er PS5 consoles worden verkocht nog toe gaat nemen. De console wordt dit jaar namelijk 4 jaar oud en zit volgens Sony in “het latere deel” van zijn leven. Uiteraard zal hij blijven verkopen, maar de hoeveelheden per jaar zullen langzaamaan bescheidener worden, meent Sony topvrouw Naomi Matsuoka.
Er gaan geruchten dat Sony werkt aan een PS5 Pro. Dat zou de verkopen een boost kunnen geven, maar het is nog altijd niet bevestigd dat de PS5 bestaat. Ook laat Sony nog niets los over een PlayStation 6.

Voorlopig geen grote first-party franchises op PS5

Sony had in de kwartaalbespreking overigens ook teleurstellend nieuws over games. In het komende belastingjaar, dat loop van april 2024 tot en met maart 2025, komen er namelijk geen grote games uit in bestaande PlayStation-franchises. Dat wil niet zeggen dat er geen goede exclusives zijn, maar het zal geen God of War, The Last of Us of Ratchet & Clank zijn.

Populair Nieuws

Laatste Reacties