Perez denkt dat de grens in F1 is bereikt: "Ik zag veel zombies rondlopen"

News
woensdag, 20 maart 2024 om 8:30
sergio perez gp monaco 2023f1685546959
De F1-kalender is dit seizoen het langste ooit. Maar volgens Sergio Perez is nu de grens bereikt en moet er gedacht worden aan de gezondheid van coureurs, engineers en andere teamleden.
Vorig jaar heeft Max Verstappen meerdere records verbroken. Niet alleen omdat hij zo dominant is, maar ook omdat seizoenen in de Formule 1 steeds langer worden. Waar een seizoen vroeger 17 of 18 Grands Prix telde, worden er dit jaar maar liefst 24 races georganiseerd - het grootste aantal in de geschiedenis van de sport ooit.
Verstappen heeft zich al eerder uitgesproken tegen de steeds langer wordende seizoenen en daar sluit teamgenoot Sergio Perez zich bij aan. De Mexicaan stelt dat er gedacht moet worden aan de gezondheid van mensen die werkzaam zijn in F1. Zo zag hij vorig jaar in Abu Dhabi dat veel teamleden helemaal op waren. Dat laat hij weten aan onder andere GPblog.com.

“We hebben echt het maximale aantal bereikt. Ik denk dat het gewoon te veel is; het aantal races en het aantal weekenden. Ik denk dus dat het belangrijk is dat de huidige kalender de limiet is. Of anders, dat het minder wordt. Laten we eens kijken hoe het dit jaar uitpakt. Maar ik herinner me dat ik na Vegas veel zombies zag in Abu Dhabi.”

Meer dan alleen racen

Volgens Perez is het voor de monteurs en de coureurs zwaar, omdat een Formule 1-week meer beslaat dan alleen het raceweekend. Zo moeten de coureurs zich voorbereiden in de simulator en gaan ze ook na elke race nog de simulator in. Daarnaast zijn er veel sponsorverplichtingen en moeten monteurs al op dinsdag aanwezig zijn in de paddock, ondanks dat de auto’s pas vrijdag de baan op gaan.