Peaky Blinders zonder Cillian Murphy is een optie

News
vrijdag, 09 april 2021 om 10:00
peaky blindersf1704709553
Steven Knight, de maker van Peaky Blinders heeft al duidelijk gemaakt dat het onmogelijk is om je Peaky Blinders voor te stellen zonder Cillian Murphy. Toch sluit de showrunner niet uit dat het ooit gaat gebeuren. De hitserie van de BBC die ook op Netflix staat keert binnenkort terug voor een laatste seizoen.
Showrunner en schrijver Steven Knight maakte al eerder duidelijk dat Cillian Murphy onlosmakelijk verbonden is met de serie. Toch heeft de schrijver plannen op de lange baan, zelfs al loopt de serie af na het aankomende seizoen. Eerder werd al duidelijk dat er plannen zijn voor een film, maar daar blijft het volgens Knight niet bij.
Knight legt uit: "In de vorm waarin het nu is gegoten is het onmogelijk om het te laten werken zonder Cillian. Hoe meer het groeit en het zich ontwikkeld, wie weet? Er kan maar zo een deel van de Peaky-wereld zijn die over iemand anders gaat, maar waarin hij [Murphy's personage Thomas Shelby, red.] de kern is waar alles om draait."
releasedatum peaky blinders seizoen 5 bekendgemaakt 153447f1639668743

Peaky Blinders zonder Cillian Murphy op bijzondere wijze

In een interview met BirminghamLive heeft Knight tevens meer informatie vrijgegeven over zijn ideeën voor een Peaky Blinders-film. Zo hoopt de showrunner dat de film opgenomen wordt in Birmingham zelf. Daarnaast ziet hij de film niet als de laatste akte van de Peaky Blinders-serie. Wel geeft de bedenker aan dat hij oorspronkelijk zeven seizoenen wilde maken, maar dat er door het coronavirus nu een seizoen minder op de planning staat.
De ideeën van dat seizoen worden deels omgezet in de film, maar dat is volgens Knight niet het eindpunt. "Daarna gaat het verhaal verder in de vorm van de film, maar daarna willen we de wereld verder laten leven. Oftewel, het verhaal van Small Heath en de Shelby-familie gaat door. Ik wil dat het doorgaat tot... wanneer ik wil."

Populair Nieuws