Peaky Blinders VR Game komt met eigen verhaal

News
dinsdag, 22 februari 2022 om 20:30
peaky blindersf1642077471
Peaky Blinders komt binnenkort met een nieuwe VR game. Je kan zelf in de wereld van de Britse criminelen duiken met een bijzonder verhaal. Hoe de game eruit gaat zien en wanneer je hem kunt verwachten vertellen we je graag!
De Peaky Blinders VR-game die eind dit jaar zou uitkomen heeft een opmerkelijke keuze gemaakt. De game met als onderwerp een van de meest succesvolle series op Netflix kon makkelijk ervoor kiezen om het verhaal te baseren op één van de zes seizoenen van Peaky Blinders. De game wilde op een manier indruk maken en koos ervoor dit niet te doen.

Peaky Blinders: The King's Ransom

Peaky Blinders: The Kings’s Ransom volgt het verhaal van een tot de dood veroordeelde crimineel die een executiepeloton vermeed. Hij vindt een mogelijkheid in de gebroeders Tommy en Arthur Shelby. Het zesde en laatste seizoen van de Peaky Blinders serie zal binnenkort te zien zijn op Netflix.
De game speelt zich af tussen het vierde en vijfde seizoen van de BBC-serie en voegt dus een authentiek en realistisch verhaal toe aan de wereld van de Shelby’s. In een interview met Gamespot vertelde ontwikkelaar Maze Theory waarom er gekozen is voor de aanpak. “We wilden echt een verhaal maken die echt en authentiek voelde maar ook origineel kon zijn. Het voelde alsof er een aantal interessante periodes waren in de serie waardoor we meer konden ontdekken met het team van producenten.”
peakyblindersf1631268142

Bekende personages

Het authentieke gevoel dat de game zal vastgrijpen is terug te zien in meer dan alleen de cast. Zo zal Cillian Murphy terugkomen als Tommy Shelby samen met zijn broer Arthur Shelby die gespeeld zal worden door Paul Anderson. Anderson heeft gebruik gemaakt van een full performance capture waardoor de acteur op een bijzondere manier terug zal komen in het spel.
Peaky Blinders: The King’s Ransom heeft een geplande release in 2022. Er is nog geen specifieke datum vastgesteld voor het spel maar met het zesde en laatste seizoen dat onderweg is voor de serie, lijkt het erop dat we hem in 2022 wel kunnen verwachten. Bekijk hier de teaser voor Peaky Blinders: The King's Ransom!