Krijgt iPhone 14 een langere batterijduur?

News
dinsdag, 22 februari 2022 om 21:00
iphone 13 geruchtf1631013308
Bronnen bij de productieketen van de nieuwe iPhone 14 beweren dat de telefoon een langere batterijduur zal krijgen. Dit is mogelijk dankzij een verbeterde 5G-chip, zo meldt UDN.
Een betere batterijduur op je iPhone, dat wil natuurlijk iedereen. Zeker als je een iPhone 12 bezit: bij deze telefoon is de batterij sneller leeg wanneer je gebruik maakt van 5G. Als je van plan bent om je 12 in te ruilen voor een 14, heb je geluk. Volgens bronnen bij de productieketen zou de nieuwste smartphone van Apple langer mee moeten gaan.
Dit is onder andere mogelijk door een grotere batterij. Daarnaast zullen de door TSMC geleverde 5G-radiofrequentiechips in de telefoons ook kunnen helpen bij een langere batterijduur. Deze 5G-chip is kleiner van formaat en energiezuiniger. De iPhone 14 zou daardoor minder stroom verbruiken bij een 5G-verbinding.
Het kleinere, fysieke formaat van de chip zorgt daarbij ook voor meer ruimte in de telefoon, waardoor er bijvoorbeeld een grotere batterij geplaatst kan worden.
iphone 13 mini review 4f1635868879

iPhone 14 verbeteringen kunnen ook anders ingezet worden

Door deze verbeteringen zou de iPhone 14 dus een langere batterijduur krijgen, maar niets is nog zeker. De extra ruimte kan namelijk ook gebruikt worden voor een nieuw of verbeterd onderdeel.
De extra stroomefficiëntie zou juist weer benut kunnen worden om meer geavanceerde functies te ondersteunen. Als dat het geval zou zijn zou de iPhone 14 dezelfde batterijduur krijgen, maar wel met meer mogelijkheden.
Heb jij ook zo’n moeite om zuinig met je iPhone-batterij om te gaan? Lees hier onze tips.