Dit zijn goede redenen om Supernova te kijken!

Article
zondag, 20 februari 2022 om 13:00
18022022supernova1f1645190817
Wie zin heeft in een goede drama kan op Picl de film Supernova huren. Een film die een beetje in de schaduw heeft gestaan van wellicht The Father, maar zeker de moeite waard is. Dit zijn goede redenen om Supernova te kijken!

Goed geacteerd

In de hoofdrol zien we twee geweldige acteurs: Colin Firth en Stanley Tucci. Twee geliefden die al jaren samen zijn. Ze lijken gelukkig en ergens is dat ook wel zo, alleen is er één probleem. Een heel groot probleem zelfs. Tusker (Tucci) lijdt aan Alzheimer en zowel hij als Sam (Firth) beseffen zich dat het niet heel lang meer gaat duren totdat Sam zijn partner niet meer zal herkennen. De film is een drama waarin alles draait om de dialogen en het goede acteerwerk. Firth en Tucci spelen de sterren van de hemel. Eigenlijk heel klein gespeeld en daardoor is alles wat ze doen des te treffender. Ze spelen misschien niet zo goed als Anthony Hopkins in The Father, maar zeker nog erg sterk!
18022022supernova2f1645192250

Kort, maar krachtig

Een geheel andere reden om de film te kijken is de speelduur. Supernova duurt slechts 93 minuten en in een landschap waarmee we verwend worden met allerlei lange films is dat soms wel even lekker. Of je nu een Marvel-film kijkt, Dune of James Bond: de films kosten een hele hap uit je dagplanning. En hoe vaak gebeurt het niet dat je een film kijkt van twee uur of langer waarbij je denkt: nou, dat had ook wel korter gekund. Supernova weet een interessant thema goed te verkopen en te focussen op één thema en daar verder geen poespas bij te verzinnen. Je kan de film aan het begin van de avond opzetten en houdt dan nog steeds tijd over voor iets anders, heerlijk!
18022022supernova3f1645192369

Interessant thema

Dat je tijd over houdt voor iets anders is misschien maar goed ook, want de drama is een ware tranentrekker. Houd de tissues dus maar bij de hand op het einde, want het is moeilijk om het droog te houden. Het is gewoon zo zielig en sneu als iemand Alzheimer heeft. Want je kan er niets aan doen. Het is precies die machteloosheid van de hoofdrolspelers die je voelt. Dat voelden we ook al in The Father, maar nu dus ook. Daarbij is het interessant dat beide mensen er anders mee omgaan. Ze hebben het moeilijk, op hun eigen manier en doordat ze er anders instaan zorgt het voor frictie. Dat maakt het wrang, want je wilt dat twee geliefdes van elkaar genieten, zo lang het kan en niet kibbelen. Het is dus interessant hoe er weer een andere twist gegeven wordt aan alzheimer.
Kortom, redenen genoeg om de film eens te kijken. Als je houdt van arthouse films en op zoek bent naar een kleine, maar toch prachtige film is Supernova een must om te kijken. Vooral Firth bewijst maar weer eens van heel wat markten thuis te zijn. Het lijkt wel alsof die man echt alles kan spelen!