Voormalig F1-coureur: "Verstappen haalt eerder acht wereldtitels dan Hamilton"

News
donderdag, 23 maart 2023 om 14:00
max verstappen gp bahrein 2023f1678098618
Max Verstappen maakt de laatste jaren duidelijk dat hij nu de te kloppen man is in de Formule 1. Voormalig F1-coureur Felipe Massa denkt zelfs dat Verstappen eerder acht wereldtitels zal halen dan Lewis Hamilton.
De discussie over wie de beste F1-coureur aller tijden is, is altijd een lastige. Het is namelijk bijna onmogelijk om coureurs uit verschillende tijdperken met elkaar te vergelijken. Daarom wordt er vaak gekeken naar het aantal wereldtitels, waarbij Michael Schumacher en Lewis Hamilton er allebei zeven van hebben.
Max Verstappen komt daar nog niet eens in de buurt, met momenteel twee titels op zak. Wel is de kans groot dat de Nederlander er de komende jaren er een aantal aan zijn verzameling kan toevoegen. Voormalig F1-coureur Felipe Massa vindt Verstappen zelf zo dominant, dat hij de Nederlander het record wel ziet breken. Dat zegt hij in gesprek met Speedweek.com.

“Op dit moment zie ik Verstappen eerder acht wereldtitels halen dan Hamilton, absoluut. Max maakt geen fouten, hij rijdt als een robot. Door zijn twee wereldtitels is hij zelf beter geworden, meer relaxed.”

Overeenkomsten tussen Schumacher en Verstappen

Massa ziet veel overeenkomsten tussen Schumacher en Verstappen. Beide coureurs zijn volgens de Braziliaan foutloos en het team werkt bovendien als een geoliede machine. Dat was volgens Massa ook bij Ferrari toen de Duitser zijn dominante periode had, evenals bij Mercedes onder Hamilton.
De voormalige coureur van Ferrari zegt alleen wel dat je Hamilton nooit moet afschrijven. Ondanks dat Mercedes momenteel geen goede periode beleeft, is Massa ervan overtuigd dat Hamilton het nog in zich heeft om kampioen te worden.

Populair Nieuws