PC-versie Star Wars Outlaws lijkt Steam en Epic Games Store over te slaan

News
dinsdag, 20 juni 2023 om 18:00
star wars outlawsf1687274996
Slecht nieuws voor PC-spelers die graag hun games op één platform houden. Het lijkt er namelijk op dat Star Wars Outlaws namelijk niet uit zal komen via Steam of de Epic Games Store bij release.
Als het aankomt op digitale stores, dan is er voor de consoles maar één optie. Op PC zijn er alleen meerdere opties, met de laatste jaren een strijd tussen Steam en de Epic Games Store om de kroon te bemachtigen. Het lijkt er alleen op dat beide populaire launchers niet de nieuwe Star Wars game van Ubisoft krijgen.
De uitgever heeft namelijk de officiële website gelanceerd met daarop de beschikbare platformen voor Star Wars Outlaws. Daarop zijn de PlayStation 5 en Xbox Series X/S te zien, maar niet PC, zo is een gebruiker van ResetEra opgevallen. In plaats daarvan staat er Ubisoft Connect.
Dat platform is de launcher van Ubisoft zelf en ook het platform die je moet gebruiken als je games koopt via de digitale Ubisoft Store. Daarmee lijkt het er dus op dat Star Wars Outlaws Steam en de Epic Games Store overslaat. De game is op beide storefronts ook niet te vinden.

Star Wars Outlaws komt al opvallend snel

De nieuwe game van ontwikkelaar Massive Entertainment moet in 2024 uitkomen. Tijdens de Ubisoft Forward-presentatie vorige week heeft Ubisoft ook al de eerste gameplay uit de doeken gedaan.
Dat de game al volgend jaar uitkomt is vrij opvallend, omdat pas in 2021 een samenwerking tussen Ubisoft en LucasArts is aangekondigd. Ondertussen heeft Massive Entertainment ook gewerkt aan content voor The Division 2 en is Avatar Frontiers of Pandora bij de studio in ontwikkeling.